мъжки хормон при жените

Мъжки хормон при жените – полезна информация

5
(2)

Без да губим време, започваме с уточнението, че под „мъжки хормон при жените“ визираме тестостерона. Повече за функциите му в женския организъм ще научим от д-р Тереса Гастаняга Олгера. Тя е специалист по репродуктивна медицина в Института по женско здраве към болница „Сан Карлос“ в Мадрид, Испания.

Мъжки хормон при жените е в малки количества, но с голяма роля за здравето

Това става ясно от интервю на д-р Олгера. Тя информира, че тестостеронът е андрогенен хормон, свързан е с женската сексуална функция и пикочо-полова система. Клетките на мозъка, костите, кожата и мускулите имат рецептори за него. „Трябва да се има предвид още, че при жените тестостеронът се превръща в естрадиол – основният женски полов хормон“, подчертава д-р Олгера. От думите ѝ се разбира, че:

  • 25% от хормона се произвеждат от яйчниците
  • 25% – от надбъбречните жлези, разположени в горната част на бъбреците
  • останалите 50% идват от периферна конверсия от андрогенни прекурсори (основно андростендион и по-малко дихидроепиандростендион)

Д-р Олгера обръща специално внимание на един важен здравословен проблем, с който се сблъскват много жени – дефицитът на тестостерон. Това е състояние, което води до:

Banner

Жените с хирургична менопауза – най-застрашени от дефицит на тестостерон

„Пациентките с отстранени яйчници са най-уязвимата група от населението за тестостеронов дефицит. Други застрашени са жените с преждевременна яйчникова недостатъчност (загуба на нормалната функция на яйчниците преди 40 години) и жените на химиотерапия. Останалите жени много по-рядко имат този проблем, тъй като здравите яйчници произвеждат достатъчно количество тестостерон“, казва д-р Олгера. Тя е категорична, че състоянието трябва да се лекува незабавно, за да се предотвратят усложнения.

За нормални нива на мъжки хормон при жените и добро сексуално здраве специалистите у нас препоръчват…

Камагра / Kamagra® – напълно природен продукт с подбрани съставки, който има благоприятен ефект върху сексуалната способност при мъже и жени. Формулата му комбинира четирите най-важни вещества с отношение към мъжките и женските сексуални дисфункции:

Съставките се допълват и взаимно усилват ефекта си.

Трибулус терестрис е едно от най-добрите природни решения за увеличаване на тестостерона в организма. L-аргинин също нормализира тестостероновите нива и повишава либидото. Мака стимулира сексуалното желание. Женшен усилва удоволствието от секса.

Продуктът е не само ефективен, но и безопасен. Има отлична поносимост дори при дълговременна употреба. За получаване на оптимални резултати е желателен по-продължителен прием. Наличен е в аптечната мрежа в страната. Може да се поръча и от сайта на електронен магазин МоМо – www.momo.bg.

Колко полезна беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да дадете своята оцента!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 2

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази информация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази информация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим информацията в тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации...

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в информацията.

Сподели:
Важно съобщение

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви информираме, че на българския пазар се предлагат продукти с търговско наименование Камагра, които нямат нищо общо с Оригиналния продукт Камагра, произвеждан от фирма Борола ООД.

В Борола ООД е разработена и внедрена интегрирана система за управление в съответствие с изискванията на международните стандарти ISO 9001:2015 и система за анализ на опасностите и контрол на критичните точки (HACCP).