причина за сексуални проблеми

Социални медии – изненадваща причина за сексуални проблеми

5
(3)

Ново проучване дава добър довод за ограничаване употребата на социалните медии – изследователите установяват, че прекаляването с тях е причина за сексуални проблеми! Експериментът е на учени от Лисабон и потвърждава негативното влияние на социалните медии върху интимния живот. Заключението важи както за мъжете, така и за жените. Потърпевшите изпитват сексуални проблеми, като неудовлетворение от половия акт и еректилна дисфункция.

Повече за проучването

Изследователят Руи Мигел Коста и неговия екип установяват, че колкото по-голяма е степента на зависимост от социалните медии, толкова по-вероятно е да настъпят сексуални проблеми. При мъжете най-съществен е рискът от еректилна дисфункция и сексуална неудовлетвореност. Жените най-често изпитват затруднения при възбуда и оргазъм, сексуална неудовлетвореност и болка по време на полов акт. Проучването е проведено между 2019 г. и 2021 г. и се фокусира върху младата възрастова група. Участниците са 1486 души, между 18 и 30 годишни, хетеросексуални.

Руи Мигел Коста споделя, че през последните години има много изследвания, според които прекомерното използване на социални медии причинява емоционални проблеми, тревожност, депресия и самота. „Това, което не е много добре известно, е дали честото използване на социални медии също влияе върху сексуалното функциониране“, казва той. Изследователят допълва, че има само две проучвания по темата, проведени в Иран и Полша. Те установяват, че прекалено честото използване на социални медии наистина е свързано със сексуални проблеми. Проучването на Руи Мигел Коста потвърждава негативната зависимост и при двата пола. Предходните два експеримента са фокусирани предимно върху женските сексуални проблеми.

Banner

Коментарът на изследователите

Необходими са още проучвания в бъдеще, които да разгадаят механизма, по който социалните медиите вредят на сексуалния живот. Руи Мигел Коста споделя възможността зависимостта от социалните медии да намалява вниманието, което отдаваме на партньора. Това на свой ред създава чувство на емоционално откъсване, с отрицателно въздействие върху половия живот. „Възможно е също така рискът от сексуални проблеми да се увеличава от стреса и психологическото неразположение, което понякога генерират социалните медии, и тези две обяснения не се изключват взаимно“, уточнява той. Изследователите апелират потребителите да използват социалните мрежи в здравословни граници. В противен случай прекомерната употреба има токсичен ефект, подобен на прекаляването с алкохола и тютюнопушенето. Това може да доведе до емоционални смущения, да причини чувство на самота, дори при хора, които имат страхотни взаимоотношения. „Сега знаем, че колкото повече хората използват социални медии, толкова по-самотни се чувстват, което е парадоксално“, казва в заключение Руи Мигел Коста.

Независимо каква е вашата причина за сексуални проблеми, може да се доверите на помощ от природата

Камагра / Kamagra® е ефективно решение за преодоляване на сексуалните дисфункции при мъже и жени. Това натурално средство съчетава най-мощните природни екстракти с действие, насочено към подобряване на половия живот. В състава му са комбинирани висококачествени екстракти на Мака, Женшен, Трибулус терестрис и аминокиселината L-аргинин. При редовен прием ползите са за повишаване на сексуалния апетит, снемане на психическото и физическото напрежение и подобряване на половата мощ. Продуктът е предназначен за дълготрайно справяне с най-разпространените сексуални смущения и при двата пола и по-силно удовлетворение при интимен контакт. Няма данни за противопоказания и странични ефекти.

Колко полезна беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да дадете своята оцента!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 3

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази информация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази информация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим информацията в тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации...

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в информацията.

Сподели:
Важно съобщение

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви информираме, че на българския пазар се предлагат продукти с търговско наименование Камагра, които нямат нищо общо с Оригиналния продукт Камагра, произвеждан от фирма Борола ООД.

В Борола ООД е разработена и внедрена интегрирана система за управление в съответствие с изискванията на международните стандарти ISO 9001:2015 и система за анализ на опасностите и контрол на критичните точки (HACCP), с което се гарантира високо качество и безопасност на произвежданите продукти, включително и на Оригиналния продукт Камагра.