коронавирус импотентност

Коронавирус и импотентност в неблагоприятна връзка

0
(0)

Случаите на импотентност (еректилна дисфункция) биха могли да нарастнат експоненциално заради все още върлуващия коронавирус (COVID-19). За това предупреждават експерти.

Припомняме, че еректилната дисфункция е проблем:

  • изразяващ се в невъзможност за получаване и/или задържане на ерекцията, необходима за осъществяването на полов акт

По официални данни засяга около 40% от мъжете над 40 години и до 60% от мъжете на и над 60 години.

Връзката между коронавирус и импотентност – обект на засилен интерес

През последните месеци проучвания изследват връзката между еректилна дисфункция и коронавирусна инфекция. С цел повишаване на информираността от американската фармацевтична компания „Виатрис“ (Viatris) организират симпозиум на тази тема. Въпросният симпозиум е в рамките на световната среща на Международната организация по сексуална медицина, провела се онлайн през ноември 2021. Участващите експерти обръщат специално внимание на факта, че:

  • ковид пандемията и последвалите локдауни са оказали дълбоко въздействие върху психическото и сексуалното благополучие

Тук е мястото да кажем, че психическото здраве е тясно обвързано със сексуалното. Трябва обаче да се вземат предвид и фактори като социална изолация, намалени възможности за справяне с проблемите, финансови затруднения.

В този ред на мисли проф. Емануеле Джанини от Катедрата по системна медицина в Римския университет „Ла Сапиенца“:

  • посочва като основни причини за импотентност през пандемията ендотелната дисфункция, субклиничният хипогонадизъм и психологическия стрес

Поясняваме, че…

  • ендотелна дисфункция е състояние, при което е нарушена дейността на най-вътрешния слой в стената на кръвоносните съдове (ендотел)
  • субклиничен хипогонадизъм е състояние, при което в организма на мъжа не се образува достатъчно количество мъжки полов хормон тестостерон

„Последните данни сочат, че COVID-19 е потенциален рисков фактор за сексуална дисфункция, особено при мъжете. Предполагат се много патофизиологични механизми, отговорни за появата на тази дисфункция“, казва проф. Джанини. По думите му COVID-19 е парадигматичен биомаркер за сексуално здраве. Обратното също е валидно. Страничните ефекти от лечението на коронавирусна инфекция, посттравматичното стресово разстройство и социално-икономическата уязвимост са идентифицирани от експертите като:

  • фактори за развитие на еректилна дисфункция

Високоефективно природно средство за намаляване на риска от импотентност след преболедуван коронавирус

Български експерти по сексуално здраве препоръчват Камагра / Kamagra® след прекаран ковид. Това е 100% природен стимулант, който допринася за по-добри сексуални функции и по-качествен сексуален живот. Формулата е комбинация от изцяло природни екстракти с благоприятен ефект при сексуална дисфункция. Всяка капсула съдържа стандартизирани екстракти от:

  • Трибулус терестрис (Бабини зъби) 250 mg
  • L-аргинин 150 mg
  • Мака 100 mg
  • Женшен 100 mg

Съставките са така комбинирани, че да влияят благоприятно върху качеството на ерекцията, сексуалната способност и либидото.

Продуктът е безопасен и може да се приема продължително време без да доведе до нежелани странични ефекти. Осигурява дългосрочно решение, а не моментно действие.

Може да бъде намерен в аптеките в страната или да бъде поръчан от сайта на онлайн магазин МоМо – www.momo.bg.

Колко полезна беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да дадете своята оцента!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази информация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази информация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим информацията в тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации...

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в информацията.

Сподели:
Важно съобщение

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви информираме, че на българския пазар се предлагат продукти с търговско наименование Камагра, които нямат нищо общо с Оригиналния продукт Камагра, произвеждан от фирма Борола ООД.

В Борола ООД е разработена и внедрена интегрирана система за управление в съответствие с изискванията на международните стандарти ISO 9001:2015 и система за анализ на опасностите и контрол на критичните точки (HACCP).