женско либидо

Женско либидо – какво влияе на неговото понижаване?

5
(1)

Говорейки за женско либидо трябва да сте наясно, че то е сложно взаимодействие на физически, емоционални и психологически фактори. Намаляването на сексуалното желание може да бъде тревожно и да повлияе на взаимоотношенията и цялостното качество на живот на нежния пол. Затова, разбирането на причините е от съществено значение за ефективното справяне с проблема. Тази статия изследва различните фактори, които могат да допринесат за намаляване на сексуалното желание при жените, като предоставя полезна и интересна информация за читателите.

Хормонални промени – причина за понижено женско либидо

Хормоните играят решаваща роля в регулиране на сексуалното желание и всеки дисбаланс може значително да повлияе на либидото. Няколко жизнени етапа и състояния могат да доведат до хормонални колебания в женския организъм. Едно от тях е менопаузата. Когато дамите навлизат в този период, нивата на естроген и прогестерон намаляват, което води до симптоми като вагинална сухота, горещи вълни и намалено сексуално желание. Тези хормонални промени могат да направят сексуалната активност по-малко комфортна и по-малко желана. Други такива спадове на женското либидо са през бременността и след това. Освен ниските нива на естроген, заради непрекъснатата умора и стреса на който са подложени жените се намалява и сексуалния интерес към партньора.

Психологични фактори, като причина за ниско женско либидо

Психологическите фактори могат да имат дълбоко въздействие върху женското либидо. Например високите нива на стрес карат тялото да реагира и това може да потисне производството на полови хормони и да намали интереса към сексуална активност. Освен това при някои жени пониженото либидо се дължи и на отрицателни възприятия на тялото. Това води до ниско самочувствие, намалена сексуална увереност и липса на желание за интимност. Като говорим за интимност голямо значение за здравословен и редовен сексуален живот имат и емоционалните взаимоотношения с партньора. Проблеми във връзката, като неразрешени конфликти, липса на доверие или лоша комуникация, могат да доведат до ниско женско либидо.

Banner

Честота на сексуалните контакти – може ли да е причина за липса на женско либидо?

Приказката, че апетитът идва с яденето, важи с пълна сила, когато говорим за секс. Експертите са категорични, че честотата на половите контакти е пряко свързана със самооценката за представянето в леглото и с либидото при дамите. При липса на полов акт в дългосрочен план е възможно да настъпи момент, в който тялото вече да не „помни“ какво е да изпитваш тези приятни преживявания. Затова, за да възвърнете желанието и интимността с партньора, е добра идея да вкарате малко повече нежност в ежедневието – прегръдки, целувки, откровени разговори. Всичко това помага да се свържете отново със своята сексуалност и да си възвърнете либидото.

Причините за понижено либидо при жените са много, но решението е само едно!

Специалистите у нас горещо препоръчват Камагра / Kamagra® за подобряване на сексуалните функции при мъже и жени. Натуралното средство подобрява интимния живот в няколко направления. При редовен прием:

  • Повишава либидото
  • Подобрява сексуалната, физическата и психическа кондиция
  • Усилва чувствеността на сетивата, което е предпоставка за разтърсващ оргазъм

Мощният ефект се дължи на рационалната комбинация от натурални екстракти на Трибулус терестрис (Бабини зъби), L-аргинин, Мака и Женшен във всяка капсула. Това са доказани природни афродизиаци с висока ефективност за овладяване на сексуалната дисфункция при мъжете и жените. Продуктът се приема по 1 капсула до 3 пъти дневно, след хранене. Няма данни за противопоказания и странични ефекти, дори при дълговременна употреба. Търсете в аптеките у нас или поръчайте онлайн от електронен магазин МоМо – www.momo.bg.

Колко полезна беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да дадете своята оцента!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази информация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази информация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим информацията в тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации...

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в информацията.

Сподели:
Важно съобщение

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви информираме, че на българския пазар се предлагат продукти с търговско наименование Камагра, които нямат нищо общо с Оригиналния продукт Камагра, произвеждан от фирма Борола ООД.

В Борола ООД е разработена и внедрена интегрирана система за управление в съответствие с изискванията на международните стандарти ISO 9001:2015 и система за анализ на опасностите и контрол на критичните точки (HACCP).