безплодие

Безплодие – един разпространен проблем

5
(2)

Приблизително 1 на всеки 6 души в световен мащаб е засегнат от безплодие, според нов доклад на Световната здравна организация (СЗО). Проучването подчертава, че състоянието е често срещано. Според доклада степента на безплодие, дефинирано като невъзможност за зачеване след една година на незащитен секс, е сходна във всички страни и региони.

„В нашия анализ глобалното разпространение на безплодието е 17,5%, което означава, че 1 от всеки 6 души се е сблъсквал с репродуктивни проблеми през живота си“, споделя д-р Гитау Мбуру, учен по изследване на плодовитостта в СЗО. Процентите на засегнатите от проблеми с фертилитета са сходни в страните с високи, средни и ниски доходи. Това показва, че безплодието е голямо предизвикателство за здравеопазването в световен мащаб. Учените уточняват, че все пак има разлика в достъпа до здравни услуги и средствата, които хората отделят за лечение на безплодие.

„Този доклад не ме изненада по отношение на съдържанието, защото от известно време се знае, че безплодието е много по-разпространено, отколкото ни се иска. Да имаш дете и семейство е нещо като универсална мечта или стремеж за хората от всяка страна, от всеки регион“, коментира д-р Дейвид Кийф, репродуктивен ендокринолог и специалист по безплодие. Той не е участвал в изследването на СЗО.

Banner

Безплодие – проблем пред здравеопазването в световен мащаб

Докладът на СЗО, описан като „първият по рода си от десетилетие“, включва анализ на данните за безплодието от 1990 г. до 2021 г. Информацията идва от 133 публикувани преди това изследвания за разпространението на репродуктивните проблеми. Целта на анализа е да се генерират актуализирани данни за глобалните и регионални оценки на разпространението на безплодието.

Въз основа на тези данни изследователите изчисляват, че делът на хората, които някога са се сблъсквали с безплодие в репродуктивния си живот, е било 17,5% през 2022 г. Делът на хората с константно безплодие е 12,6% през 2022 г. Въпреки че се наблюдават известни различия в разпространението на безплодието по региони, те не са нито съществени, нито убедителни, според данните от доклада на СЗО. Най-високо е разпространението на безплодието през целия живот в Западния Пасифик (23,2%), а най-ниско в Източното Средиземноморие (10,7%). С течение на времето различни фактори могат да повлияят на плодовитостта на човек, а възрастта е един от най-важните.

Специалистите коментират, че въпреки широкото разпространение на репродуктивните проблеми, решенията за превенция, диагностика и лечение на безплодие остават „недостатъчно финансирани“ и „недостъпни“ за много пациенти поради високите разходи. Безплодието е важен проблем за общественото здраве, тъй като може да има широкообхватни отрицателни въздействия върху живота на засегнатите хора. Може също да окаже влияние върху психичното здраве, повишавайки рисковете от тревожност, депресия и насилие от страна на интимния партньор.

Природно решение на проблемите в леглото

Камагра / Kamagra® е чист продукт с естествен произход, който доказано подобрява сексуалния живот и функции при мъжете и жените. Тайната е в добре изпитаната формула от стандартизирани екстракти на Трибулус терестрис 250 mg, L-аргинин 150 mg, Мака 100 mg, Женшен 100 mg. Четирите активни съставки са сред най-мощните природни вещества с отношение към сексуалната дисфункция при мъжете и жените. Те се допълват и балансират, с цел да влияят благоприятно върху качеството на ерекцията, сексуалната способност и либидото. Оказват стимулиращо действие върху сперматогенезата и спомагат за увеличаване честотата на сексуалните контакти. Това са важни фактори за успешно зачеване.

Продуктът не съдържа изкуствени овкусители и консерванти. Не предизвиква нежелани ефекти и е подходящ за продължителна употреба. Предлага се в аптеките в страната и онлайн в сайта на електронен магазин МоМо – www.momo.bg.

Колко полезна беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да дадете своята оцента!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 2

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази информация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази информация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим информацията в тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации...

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в информацията.

Сподели:
Важно съобщение

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви информираме, че на българския пазар се предлагат продукти с търговско наименование Камагра, които нямат нищо общо с Оригиналния продукт Камагра, произвеждан от фирма Борола ООД.

В Борола ООД е разработена и внедрена интегрирана система за управление в съответствие с изискванията на международните стандарти ISO 9001:2015 и система за анализ на опасностите и контрол на критичните точки (HACCP).