еректилна дисфункция

Затлъстяването повишава риска от еректилна дисфункция!

0
(0)

Всеизвестно е, че мъжете, които добавят допълнителни сантиметри около корема и талията са по-податливи на инфекции на уринарния тракт, сърдечно-съдови заболявания и метаболитни нарушение. Сравнително по-малко познато е обаче, че затлъстяването в коремната област води до еректилна дисфункция. Изследване, публикувано в British Journal of Urology International, се фокусира върху този слабо проучен въпрос. Повече за проекта и за изводите, до които достига научният екип, ще узнаете в настоящата статия.

Как затлъстяването влияе върху качеството на сексуалния живот на мъжете и води до еректилна дисфункция?

Високият ръст от затлъстяване в последните години доведе до нарастване броя на мъжете, получили диагнозата „метаболитен синдром“. Медицината не разполага с еднозначен отговор на въпроса каква е конкретната причина за развитието му. Ясно е обаче, че редица фактори като високото кръвно налягане, централното затлъстяване, характеризиращо се с натрупване на мастна тъкан в коремната област, повишените нива на триглицеридите, високата кръвна захар и ниските стойности на „добрия“ (HDL) холестерол увеличават вероятността от появата му. Наличието на синдрома при значителна част от представителите на силната половина на човечеството провокира учените от Колежа по медицина към престижния Корнелски университет в Ню Йорк, САЩ, да установят дали еректилната дисфункция се числи към широката му палитра от тежки странични ефекти върху мъжкия организъм. За целите на проучването те изследват обстойно 409 мъже на възраст от 40 до 91 години, до един „жертви“ на метаболитния синдром. Разделят ги в три групи в зависимост от степента на затлъстяване в коремната област.

37,5% от участниците имат коремна обиколка по-малка от 90 см, 33,5% – от 90 до 99 см, a 29% – повече от 100 см. Талията е измерена хоризонтално около тялото по средата между най-долното ребро и гребена на хълбочната кост. Според Световната здравна организация мерки равни или по-големи от 102 см при мъжете се свързват с повишен риск от поява на болести, причинени от наднормено тегло. Сравнителният анализ на резултатите само потвърждава постановеното правило. Мъжете, чиято талията надхвърля 100 см, страдат в по-голяма степен от еректилна дисфункция, отколкото онези господа, чиято обиколка в коремна област е по-малка. Облечено в цифри това изглежда така: 75% от участниците с талия над 100 см имат еректилна дисфункция, процентът спада на 50 при мъжете с талия от 90 до 99 см, а при тези с коремна обиколка по-малка от 90 см той е едва 32. Данните дават основание на екипа да заключи, че пониженото либидо при мъжете е пряко свързано с наднорменото тегло.

Banner

Безопасен метод срещу еректилна дисфункция и възвръщане на сексуалната мощ

Тревожните данни от проучването налагат предприемането на незабавни мерки за справяне с мъжката импотентност, породена от излишните сантиметри в коремната област. Първата стъпка е намаляване обиколката на талията посредством придържане към балансиран режим на хранене и повишаване на двигателната активност. Наред с изгарянето на мазнините в проблемната зона е важно да се приемат и природни средства, които спомагат за увеличаване на либидото. Камагра / Kamagra® е перфектният избор, тъй оказва положителен ефект при овладяване на преждевременната еякулация, задържане на ерекцията и повишаване на сексуалната способност и либидото.

Колко полезна беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да дадете своята оцента!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази информация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази информация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим информацията в тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации...

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в информацията.

Сподели:
Важно съобщение

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви информираме, че на българския пазар се предлагат продукти с търговско наименование Камагра, които нямат нищо общо с Оригиналния продукт Камагра, произвеждан от фирма Борола ООД.

В Борола ООД е разработена и внедрена интегрирана система за управление в съответствие с изискванията на международните стандарти ISO 9001:2015 и система за анализ на опасностите и контрол на критичните точки (HACCP), с което се гарантира високо качество и безопасност на произвежданите продукти, включително и на Оригиналния продукт Камагра.