Затлъстяване

Затлъстяване и еректилна дисфункция – каква е връзката?

0
(0)

Затлъстяването е един от значимите съвременни здравословни проблеми на голяма част от световното население. Среща се с еднаква честота и при мъжете и при жените. Освен че води до множество проблеми със здравето, затлъстяването може да причини в частност и сексуални такива при мъжете, а това да стане причина за влошаване на отношенията в една двойка. Една от неприятните последици, до които води затлъстяването е еректилната дисфункция.

В медицината той се характеризира като невъзможност за поддържане на ерекцията в достатъчна степен за да се осъществи полов акт. Една от причините за еректилната дисфункция е наличието на заболявания, свързани с намален кръвопоток към частите на тялото, включително и към половия орган на мъжа.

Кои са примерите за такива заболявания?

Това са: диабет, артериална хипертония (повишено кръвно налягане), както и заболявания от сърдечно-съдов характер, а затлъстяването се явява като провокиращ фактор за появата на всички тях. Освен това съществуват научни доказателства за това, че затлъстяването води до понижаване на тестостерона (основния мъжки полов хормон). Той е отговорен за поддържането на сексуалната функция и желание (либидо) на представителите на силния пол. Като допълнителни негативни ефекти от понижаването на тестостерона се явяват натрупването на излишна телесна маса около коремната област и понижаване на сексуалното желание.

Banner

Според австралийско проучване, което е публикувано в сп. Journal of Sexual Medicine, ако мъжете със затлъстяване понижат теглото си до здравословните стойности, това може да доведе до подобряване на функцията на кръвоносните съдове, а оттам и до овладяване и преодоляване на проблема еректилна дисфункция при мъжете.

Понижаването на теглото с 5 до 10% от телесното тегло за период от 2 месеца влияе благоприятно върху мъжките сексуални функции и сексуалния живот като цяло. Твърдението е доказано, благодарение на изследване върху мъже, страдащи от затлъстяване и еректилна дисфункция.

Освен чрез преминаването към подходящ хранителен режим и повишаване на физическата активност, друг подходящ начин за справяне с еректилната дисфункция и пониженото мъжко либидо е приемът на природният продукт Камагра, който съдържа комбинация от 4 от най-мощните природни стимулатори на мъжките сексуални функции – йохимбе, L – аргинин, трибулус терестрис и женшен. Продуктът повишава нивото на мъжките полови хормони с 33%, и увеличава мъжкото либидо. Освен това оказва благоприятен ефект върху проблемите от съдов характер, улеснява постигането и задържането на ерекцията като увеличава нейната продължителност и качество.

Колко полезна беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да дадете своята оцента!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази информация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази информация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим информацията в тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации...

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в информацията.

Сподели:
Важно съобщение

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви информираме, че на българския пазар се предлагат продукти с търговско наименование Камагра, които нямат нищо общо с Оригиналния продукт Камагра, произвеждан от фирма Борола ООД.

В Борола ООД е разработена и внедрена интегрирана система за управление в съответствие с изискванията на международните стандарти ISO 9001:2015 и система за анализ на опасностите и контрол на критичните точки (HACCP), с което се гарантира високо качество и безопасност на произвежданите продукти, включително и на Оригиналния продукт Камагра.