Преждевременна еякулация - „виновни“ ли са гените

Преждевременна еякулация – „виновни“ ли са гените?

0
(0)

Учени от университета в Утрехт, Холандия, предполагат, че причината за преждевременна еякулация при мъжете се крие в гените. Как са достигнали до хипотезата и кое е достъпното решение на често срещания проблем?

Каква е връзката между гените и преждевременна еякулация?

В проучването на холандските изследователи, целящо да открие какво провокира преждевременна еякулация при представителите на силния пол, се включват 89 доброволци. Откакто водят сексуален живот, те не успяват да наложат контрол над семеизпразването. В медицината нарушението се обозначава с термина първична преждевременна еякулация. В продължение на месец техните половинки засичат времето, за което настъпва еякулацията след началото на половия акт. Впоследствие резултатите им са съпоставени с тези на 92 мъже, които не страдат от преждевременна еякулация. По време на сравнителния анализ прави впечатление, че при представителите на силния пол, диагностицирани с преждевременна еякулация, серотониновите неврони в зоната на мозъка, която има отношение към семеизпразването, са с понижена активност. Това навежда учените на мисълта, че нарушената функция на въпросните неврони е пряко свързана със скоростта на еякулацията. По всичко изглежда, че ген, наречен 5-HTTLPR, е отговорен за серотониновата активност и контролира семеизпразването.

Съществуват три разновидности на ген 5-HTTLPR – LL, SL и SS. Учените установяват, че вариант LL е отговорен за първичната преждевременна еякулация. Оказва се, че участниците в експеримента с ген LL еякулират около два пъти по-бързо от тези с ген SS и SL. „Към момента нашето изследване оборва популярното становище, че първичната преждевременна еякулация се дължи основно на психологически фактори“, с гордост заявява д-р Марсел Уолдингер, водещ автор на проучването. Той е обнадежден, че ако окончателно се потвърди хипотезата, че гените са в основата на преждевременната еякулация, сексуалният проблем ще може да се разреши в самата му основа посредством постиженията на генното инженерство.

Banner

Кое е достъпното природно решение за предотвратяване на преждевременна еякулация?

Предстоят още много изследвания, преди холандските учени да излязат с окончателно становище по въпроса дали гените са отговорни за преждевременната еякулация. Наболелият сред мъжкото съсловие проблем обаче, не търпи отлагане. Експресно природно решение предлагат изследователите от Борола. 100% натуралният продукт Камагра / Kamagra® съдържа 4 от най-мощните активни съставки с отношение към сексуалната дисфункция при мъжете. Благодарение на мощното взаимодопълващо действие на стандартизираните екстракти от L-аргинин, йохимбе, жен-шен и трибулус терестрис се постига овладяване на преждевременната еякулация, задържане на ерекцията и повишаване на сексуалната мощ. Има удобен прием и се прилага до отшумяването на проблема. Ползите от употребата на продукта се разгръщат постепенно. Обикновено са необходими 4 седмици за получаване на пълен резултат. Има научно доказан ефект, безвреден е и не крие риск от нежелани реакции.

Колко полезна беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да дадете своята оцента!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази информация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази информация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим информацията в тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации...

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в информацията.

Сподели:
Важно съобщение

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви информираме, че на българския пазар се предлагат продукти с търговско наименование Камагра, които нямат нищо общо с Оригиналния продукт Камагра, произвеждан от фирма Борола ООД.

В Борола ООД е разработена и внедрена интегрирана система за управление в съответствие с изискванията на международните стандарти ISO 9001:2015 и система за анализ на опасностите и контрол на критичните точки (HACCP), с което се гарантира високо качество и безопасност на произвежданите продукти, включително и на Оригиналния продукт Камагра.