от какво зависи либидото

От какво зависи либидото: факторите, които му влияят

5
(1)

Рядко се замисляме от какво зависи либидото, докато не срещнем проблем със сексуалното желание. Когато то осезаемо намалее, си задаваме въпроса какво му влияе и как да се повиши. Е, вече няма нужда да умувате по тази тема. В следващите редове ще ви помогнем да научите кои са факторите със силно влияние върху сексуалното желание.

Общото здравословно състояние

Сексуалното желание на човека е пряко свързано с неговото общо физическо здраве. Обикновено ако то е добро – и либидото е нормално. Някои заболявания и състояния обаче, се отразяват върху желанието за интимност, както и върху сексуалните способности. Ниското либидо може да се дължи на сърдечно-съдови заболявания, диабет, хормонални дисбаланси, бъбречни заболявания и други. Липсата на сексуално желание може да е резултат от менопауза и андропауза, лоши навици на живот, нарушения на съня, алкохолизъм. Често се наблюдава и при дълговременен прием на определени медикаменти.

Възможни сексуални дисфункции

Ако мъжът или жената страда от сексуално нарушение е твърде вероятно да няма желание за секс. Сексуалните дисфункции са често срещани проблеми и при двата пола. При мъжете обикновено са свързани с еректилни смущения и еякулационни нарушения. При жените не рядко се наблюдават трудна възбудимост и оргазмени нарушения. И при двата пола ниското либидо се разглежда като сексуална дисфункция, но може и да е резултат от друга такава.

Banner

Психическото здраве в отговор на това от какво зависи либидото

Желанието за интимност се ражда в главата, но това не е единствената причина либидото да се влияе от психическото ни състояние. Сложна е биохимичната връзка на мозъка с пораждането и възпрепятстването на сексуалното желание. Но едно е ясно – ако не сме в добро ментално благосъстояние, вероятно няма да ни е до сексуални контакти. В такива случаи психиката ни може да е атакувана от ежедневен стрес и проблеми, или от по-тежки състояния, като тревожни разтройства и депресия.

Проблемните отношения с партньора и лошата оценка за себе си също спадат към причините с психологически характер, от които до голяма степен зависи либидото.

За разлика от физическите проблеми обаче, психологическите сякаш по-рядко се адресират. Но те могат да имат страшна тежест върху всеки аспект от живота, включително сексуалността. За това трябва да се вземат под внимание и да се положат целенасочени усилия за тяхното разрешаване.

Научихте главно от какво зависи либидото. Сега разберете и как можете да му повлияете положително

Ниско либидо е проблем, за който има ефективно решение. Можете да повишите сексуалното си желание и да подобрите интимния си живот, като се доверите на Камагра / Kamagra®. Продуктът е комбинация от природни екстракти, с действия, насочени към увеличаване на либидото и преодоляване на сексуалните дисфункции. В съдържанието му се откриват висококачествени екстракти на Мака, Женшен, Трибулус терестрис и аминокиселината L-аргинин. Съчетанието им по естествен начин допринася за повишаване на сексуалното желание, снемане на психическото и физическото напрежение, и подобряване на сексуалните способности. С редовен прием на продукта се постига успешно и дълготрайно справяне с най-разпространените сексуални смущения и при двата пола, и по-силно удовлетворение от половия акт.

Благодарение на високото качество и натурален произход на активните съставки, продуктът не проявява странични ефекти.

Колко полезна беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да дадете своята оцента!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази информация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази информация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим информацията в тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации...

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в информацията.

Сподели:
Важно съобщение

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви информираме, че на българския пазар се предлагат продукти с търговско наименование Камагра, които нямат нищо общо с Оригиналния продукт Камагра, произвеждан от фирма Борола ООД.

В Борола ООД е разработена и внедрена интегрирана система за управление в съответствие с изискванията на международните стандарти ISO 9001:2015 и система за анализ на опасностите и контрол на критичните точки (HACCP), с което се гарантира високо качество и безопасност на произвежданите продукти, включително и на Оригиналния продукт Камагра.