либидо менопауза

Ниско либидо през менопауза – повсеместен женски проблем

4.9
(18)

В годините на менопауза голям процент от жените забелязват значителен спад в сексуалното си желание – проблем, наричан накратко „ниско либидо”. В следващите редове ще хвърлим повече светлина върху темата-табу. С това целим да помогнем на менопаузалните жени да се отърсят от предразсъдъците и да открият решение на пренебрегвания проблем.

Сексуалното желание намалява с напредване на възрастта

Обикновено сексуалното влечение и при двата пола намалява постепенно с напредване на годините. Жените обаче, са около 3 пъти по-предразположени да загубят силата на либидото си с напредване на възрастта. При тях намаляване на желанието за интимни преживявания започва да се усеща в края на 40-те и началото на 50-те години. Ефектът е индивидуален при всяка жена. Някои забелязват спад в либидото едва в средна възраст, други не отчитат съществена разлика в сексуалното си желание. Някои дами пък споделят, че либидото им се е повишило именно в периода на менопауза. Това положително явление може да се дължи на чисто психологически фактори. Сред тях са освободеност от използване на орални контрацептиви или неприкосновеност на личния живот след като децата са пораснали и напуснали дома.

Женските хормони са главните виновници за понижаване на либидото в периода на менопауза

През менопаузата, спадът в нивата на женските полови хормони естрогени предизвиква не само типичните за периода смущения, като горещи вълни и нощно изпотяване. Хормоналните промени повлияват и мотивацията за секс. Въпреки че не е точно свързан с менопаузата, естественият с годините спад и на тестостерона може да предизвиква отслабване на либидото. Този полов хормон играе важна роля за формиране на сексуално желание и при двата пола.

Banner

Жените, които претърпяват внезапна менопауза (например при отстраняване на яйчниците), изпитват бърз спад в нивото на естрогените и тестостерона. Те страдат от по-силно отслабване на либидото, в сравнение с жените, преминаващи през естествена менопауза.

Как жените в менопауза могат да се справят с проблема „ниско либидо”?

За повишаване на сексуалното желание, жените в менопауза могат да разчитат на подкрепата на Камагра / Kamagra®. Продуктът е предназначен за дългосрочно справяне със сексуалните нарушения и при двата пола. Съдейства за увеличаване на либидото и постигане на по-лесна възбуда чрез преодоляване на психическите и физическите фактори, които провокират сексуални смущения. Подпомага по-доброто представяне в леглото, усилва удоволствието от сексуалния акт и подобрява оргазмичната функция.

Всички свои мощни действия, продуктът дължи на рационалното съчетание на четири природни съставки с отношение към сексуалните дисфункции. Това са чисти екстракти от Мака, Женшен, Трибулус терестрис, L-аргинин. Всяка от съставките е с насоченост към установяване на по-добър хормонален баланс и подобряване на сексуалните функции на жените в менопауза. Комбинацията им оказва траен ефект без рискове за здравето.

Колко полезна беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да дадете своята оцента!

Среден рейтинг 4.9 / 5. Брой гласове: 18

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази информация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази информация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим информацията в тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации...

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в информацията.

Сподели:
Важно съобщение

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви информираме, че на българския пазар се предлагат продукти с търговско наименование Камагра, които нямат нищо общо с Оригиналния продукт Камагра, произвеждан от фирма Борола ООД.

В Борола ООД е разработена и внедрена интегрирана система за управление в съответствие с изискванията на международните стандарти ISO 9001:2015 и система за анализ на опасностите и контрол на критичните точки (HACCP), с което се гарантира високо качество и безопасност на произвежданите продукти, включително и на Оригиналния продукт Камагра.