еректилна дисфункция зрение

Хапчета за еректилна дисфункция и влошено зрение при мъже

5
(1)

Според проучване мъжете, които приемат определени медикаменти за еректилна дисфункция са в по-голям риск от влошено зрение. Резултатите от изследването, публикувано в „JAMA Ophthalmology”, показват, че господата, които редовно приемат инхибитори на фосфодиестераза тип 5, са с 85% по-предразположени към следните очни проблеми:

  • Отлепване на ретината
  • Съдова оклузия на ретината
  • Исхемична оптична невропатия

Повече за методите на проучването

Инхибиторите на фосфодиестераза тип 5 (PDE5Is) са по-известни като силденафил, варденафил, тадалафил и аванафил, вероятно познати на мъжете, страдащи от сексуална дисфункция. За целите на проучването изследователският екип от Университета на Британска Колумбия анализира данните на 213 033 мъже, които редовно са приемали инхибитори на фосфодиестераза тип 5 в периода 1 януари 2006 г – 31 декември 2020 г. Експеримента включва и контролна група от 4584 мъже, които не са взимали въпросните медикаменти. Средната възраст на всички участници е 64 години. Учените взимат под внимание фактори, които повишават риска от появата на зрителни смущения като следните хронични заболявания: диабет, хипертония, коронарна артериална болест и сънна апнея.

За периода на изследване при 278 мъже настъпва отлепване на ретината, 628 развиват съдова оклузия на ретината, а 240 – исхемична оптична невропатия. Изводът на екипа е, че приемът на медикаменти за еректилна дисфункция увеличава опасността от развитие на трите зрителни нарушения два-три пъти.

Banner

Повече за връзката между медикаментите за еректилна дисфункция и влошаване на мъжкото зрение

Причината инхибиторите на фосфодиестераза тип 5 да водят до проблеми с очите е, че механизмът, чрез който повлияват еректилната дисфункция, е като подобряват притока на кръв към половия член. По този начин е възможно да се наруши кръвоснабдяването на други части от тялото, например зрителния нерв.

Тези зрителни проблеми, които е възможно да настъпят при редовен прием на лекарства за еректилна дисфункция, не бива да се подценяват, защото водят до слепота, ако не се овладеят своевременно. При отлепване на ретината характерен симптом е появата на светкавици и петна в зрителното поле. При съдова оклузия на ретината пациентите се оплакват от замъглено виждане или внезапна загуба на зрение. А при исхемична оптична невропатия нормалният кръвоток към зрителния нерв е нарушен, което възпрепятства снабдяването с необходимите вещества за изхранването му.

Природна алтернатива за безопасно овладяване на еректилна дисфункция

Специалистите у нас препоръчват изцяло натурален и напълно безвреден продукт за овладяване на еректилна дисфункция и други сексуални смущения. Камагра / Kamagra® съчетава 4 от най-мощните природни съставки за сексуалното здраве – Трибулус терестрис 250 mg, L-аргинин 150 mg, Мака 100 mg, Женшен 100 mg. Тази рационална комбинация се справя със следните нарушения в половата функция:

Продуктът е напълно безопасен дори при продължителна употреба, като няма данни за противопоказания и странични ефекти. Дозира се по 1 капсула до 3 пъти дневно, след хранене. Средството не е предназначено за получаване на моментен ефект, а за овладяване на сексуалните смущения в дългосрочен план.

Колко полезна беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да дадете своята оцента!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази информация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази информация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим информацията в тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации...

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в информацията.

Сподели:
Важно съобщение

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви информираме, че на българския пазар се предлагат продукти с търговско наименование Камагра, които нямат нищо общо с Оригиналния продукт Камагра, произвеждан от фирма Борола ООД.

В Борола ООД е разработена и внедрена интегрирана система за управление в съответствие с изискванията на международните стандарти ISO 9001:2015 и система за анализ на опасностите и контрол на критичните точки (HACCP), с което се гарантира високо качество и безопасност на произвежданите продукти, включително и на Оригиналния продукт Камагра.