добре планирана любов

Спонтанна или добре планирана любов – това е въпросът?

5
(1)

Кое е по-удовлетворяващо – спонтанна или добре планирана любов? Този въпрос си задават изследователи в областта на психологията от Здравния факултет в Университета на Йорк, Великобритания. Нека се запознаем с резултатите от проведеното от тях проучване. Цитираните данни са публикувани в сп. The Journal of Sex Research (JSR).

Кое е по-добре: спонтанна или добре планирана любов?

В интерес на истината изследователите провеждат две проучвания. Първото обхваща над 300 души, които са в романтична връзка. Участниците отговарят на онлайн въпроси.

Второто изследване включва над 100 романтични двойки. В продължение на 3 седмици те всеки ден са анкетирани за романтичния и сексуалния си живот.

Banner

Целта и на двете проучвания е да се анализира нагласата на изследваните лица към спонтанния и планирания секс, както и нивото им на удовлетвореност.

Резултатите са интересни и противоречиви!

Според първото изследване непланираният секс е по-задоволителен от планирания. А според второто – няма разлика в нивото на удовлетвореност от сексуалните отношения (спонтанни или планирани) независимо от нагласите на анкетираните.

„Най-общо казано открихме, че анкетираните в голямата си част подкрепят идеята за спонтанния секс. Той им се струва по-страстен и задоволяващ. Независимо от субективните предпочитания обаче в нито едно от проучванията не намерихме убедителни доказателства, че спонтанният секс е по-удовлетворяващ от планирания“.

Коментарът е на Ейми Мюз, преподавател по психология в Университета на Йорк и главен автор на изследването

Психотерапевтът д-р Катарина Ковачевич, която е докторант в Лабораторията по сексуално здраве и взаимоотношения към Университета на Йорк, прави едно важно уточнение относно планирания секс. Тя уточнява, че той не е непременно скучен и че очакването само по себе си подсилва желанието за интимен контакт. В допълнение специалистката споделя мнението на Мюз, че много приятни житейски събития като ваканции и тържества се планират и няма причина, поради която сексът да прави изключение.

За още по страстна спонтанна или добре планирана любов

Камагра / Kamagra® e изцяло природен продукт в подкрепа на сексуалната функция при мъже и жени. С него сексът е още по-чувствен и страстен. Положителното му въздействие върху сексуалния живот се дължи на добре балансираната формула от 4 от най-мощните природни вещества с отношение към сексуалната дисфункция.

Всяка капсула осигурява стандартизирани екстракти от Трибулус терестрис (Бабини зъби) 250 mg, L-аргинин 150 mg, Мака 100 mg, Женшен 100 mg. Съставките се допълват идеално, а ефектът е по-голямо сексуално удоволствие, по-високи нива на полова, психическа и физическа мощ.

Продуктът е природно решение при нарушена сексуална способност и ниско либидо. Резултатите са дълготрайни. Странични ефекти липсват. Има отлична поносимост и е подходящ за продължителен прием.

Потърсете в най-близката аптека или поръчайте от онлайн магазин МоМо – www.momo.bg.

Колко полезна беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да дадете своята оцента!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази информация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази информация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим информацията в тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации...

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в информацията.

Сподели:
Важно съобщение

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви информираме, че на българския пазар се предлагат продукти с търговско наименование Камагра, които нямат нищо общо с Оригиналния продукт Камагра, произвеждан от фирма Борола ООД.

В Борола ООД е разработена и внедрена интегрирана система за управление в съответствие с изискванията на международните стандарти ISO 9001:2015 и система за анализ на опасностите и контрол на критичните точки (HACCP), с което се гарантира високо качество и безопасност на произвежданите продукти, включително и на Оригиналния продукт Камагра.