лечение на хипогонадизъм

Лечение на хипогонадизъм с тестостерон – в риск ли е сърцето?

5
(1)

Ново изследване дава отговор на въпроса дали при прилагане на заместващо лечение на хипогонадизъм с тестостерон сърцето е в опасност. Резултатите са публикувани в сп. The Lancet Healthy Longevity. Продължавайте да четете, за да разберете какво сочат те!

Лечение на хипогонадизъм с тестостерон и сърдечно здраве

„В световен план тестостеронът все повече се предписва при хипогонадизъм (андропауза; мъжки климактериум). Противоречивите данни за неговата безопасност обаче карат много хора да се откажат от лечението“. Думите са на водещата авторка на проучването д-р Джема Хъдсън от университета в Абърдийн, Шотландия. Заедно с колегите си тя провежда мета-анализ на 17 клинични проучвания, включващо над 3400 пациенти с хипогонадизъм.

Анализът от индивидуалните данни на участниците показва, че 1750 са на лечение с тестостерон, а 1681 получават плацебо. Средната продължителност на лечението с тестостерон е 9,5 месеца. Средната възраст на изследваните лица е 65 години, като повечето са от европеиден тип и са непушачи. Средният индекс на телесна маса е 30 кг/м2, което говори за затлъстяване.

Banner

Данните от мета-анализа показват, че при пациентите на лечение с тестостерон има 120/1.601 (7,5%) сърдечно-съдови събития. При пациентите, приемали плацебо – 110/1519 (7,2%). Възрастта, тютюнопушенето и диабетното състояние не повлияват сърдечно-съдовия риск.

В допълнение няма съществена разлика в процента на смътност между групата на тестостерон (0,4%) и тази на плацебо (0,8)

Съпоставянето на индивидуалните данни на участниците с обобщени данни показва подобни резултати. Тепърва предстои да се проучи дългосрочната безопасност на лечението с тестостерон. „Надяваме се съвсем скоро да стане ясно дали заместващото лечение с тестостерон е безопасно в дългосрочен план. По отношение на краткосрочната и средносрочната безопасност такова съмнение не съществува. Резултатите от проведения от нас мета-анализ го доказват“, казва д-р Хъдсън.

Заместващото лечение на хипогонадизъм с тестостерон има своята безопасна природна алтернатива у нас

Камагра / Kamagra® е изцяло природен продукт, който успешно се прилага при спад в нивата на половите хормони през андропаузата. Формулата е натурална и осигурява 4 от най-важните вещества с отношение към сексуалната дисфункция при мъжете и жените. Всяка капсула съдържа стандартизиран екстракт от Трибулус терестрис (Бабини зъби) 250 mg, L-аргинин 150 mg, Мака 100 mg, Женшен 100 mg. Съставките взаимно се допълват и усилват действието си.

Доказано е, че стандартизираният екстракт от Трибулус терестрис повишава нивото на тестостерон с цели 33%.
L-аргинин, Мака и Женшен усилват либидото и физическата издръжливост.

Продуктът е практически безопасен. Няма данни за нежелани ефекти и странични реакции. Приемът е удобен, което улеснява придържането към терапията и е предпоставка за постигане на оптимални резултати. Дозира се по 1 капсула до 3 пъти дневно, след хранене.

Продуктът се предлага в аптеките без рецепта. Може да бъде закупен и от онлайн магазин МоМо на адрес www.momo.bg.

Колко полезна беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да дадете своята оцента!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази информация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази информация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим информацията в тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации...

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в информацията.

Сподели:
Важно съобщение

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви информираме, че на българския пазар се предлагат продукти с търговско наименование Камагра, които нямат нищо общо с Оригиналния продукт Камагра, произвеждан от фирма Борола ООД.

В Борола ООД е разработена и внедрена интегрирана система за управление в съответствие с изискванията на международните стандарти ISO 9001:2015 и система за анализ на опасностите и контрол на критичните точки (HACCP), с което се гарантира високо качество и безопасност на произвежданите продукти, включително и на Оригиналния продукт Камагра.