Силденафил, активното вещество в популярен сексуален стимулант за мъже, може да има много странични ефекти.

Силденафил – възможни странични ефекти

3.9
(7)

Силденафил, активното вещество в популярен сексуален стимулант за мъже, може да има много странични ефекти. Основните от тях посочваме в редовете по-долу, като дебело подчертаваме, че не всеки ги получава.

Силденафил и неговите потенциални странични ефекти

Според специализирания сайт Drug Watch силденафилът потенциално би могъл да доведе до редица странични ефекти. Като се започне от продължителна (над 4 часа) болезнена ерекция (приапизъм). Мине се през внезапна загуба на зрението на едното или двете очи или намаляване/загуба на слуха. И се стигне до неравномерно сърцебиене, сърдечен пристъп, инсулт и дори летален изход.

Относно случаите на зрително увреждане – няколко проучвания свързват приема на силденафил със загуба на зрението. Като причина за това се посочва увреждане на зрителните нерви поради недостатъчно кръвоснабдяване.

Banner

Докладвани са още странични ефекти на силденафила. Примери за такива са главоболие, стомашни и мускулни болки, гадене, световъртеж, замъглено зрение, хрема и болки в гърба.

И още – при редовен прием силденафилът би могъл да понижи кръвното налягане и така да увеличи здравния риск. Като цяло се препоръчва страдащите от сърдечно-съдови заболявания да са особено внимателни при приема му.

Има данни за още един страничен ефект…

Проучване, публикувано в сп. JAMA Internal Medicine, установява връзка между приема на силденафил и повишения риск от развитие на меланом.

Меланомът е сериозна форма на рак, която започва от кожните клетки, произвеждащи пигмента в кожата (меланоцити).

Учените обясняват откритието с факта, че силденафилът увеличава инвазията на клетки на рак на кожата. Те не дават ясни препоръки относно употребата на силденафил и отбелязват, че тепърва трябва да се проведат по-задълбочени изследвания.

Предвид казаното, силденафилът НЕ бива да се приема без лекарска препоръка. Още по-малко в комбинация с вещества като екстази и други стимуланти.

Заради възможните странични ефекти на лекарственото вещество силденафил се налага ограничение в приема му

За щастие, българският пазар предлага безопасна алтернатива – Камагра / Kamagra®. Това е 100% природен продукт, който допринася за подобряване на сексуалния живот и сексуалните функции при мъже и жени. Във формулата му влизат 4 от най-мощните природни вещества, които имат отношение към сексуалната дисфункция:

Иновативната комбинация от съставки с взаимно допълващо се действие превръщат продукта в идеално природно решение при:

В допълнение продуктът се прилага успешно за по-голямо сексуално удоволствие, полова, физическа и психическа мощ.

Приемът е удобен – по 1 капсула до 3 пъти дневно, след хранене. Продуктът не предизвиква нежелани ефекти и е подходящ за продължителна употреба. Не е предназначен за получаване на моментен ефект, а е предвиден за дългосрочно решение. Обикновено са необходими 4 седмици за получаване на пълен резултат.

Колко полезна беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да дадете своята оцента!

Среден рейтинг 3.9 / 5. Брой гласове: 7

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази информация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази информация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим информацията в тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации...

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в информацията.

Сподели:
Важно съобщение

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви информираме, че на българския пазар се предлагат продукти с търговско наименование Камагра, които нямат нищо общо с Оригиналния продукт Камагра, произвеждан от фирма Борола ООД.

В Борола ООД е разработена и внедрена интегрирана система за управление в съответствие с изискванията на международните стандарти ISO 9001:2015 и система за анализ на опасностите и контрол на критичните точки (HACCP), с което се гарантира високо качество и безопасност на произвежданите продукти, включително и на Оригиналния продукт Камагра.