ниски нива на тестостерон

Мъжко здраве – 3 индикации за ниски нива на тестостерон

5
(2)

При мъжете поддържането на ниски нива на тестостерон оказва влияние не само върху сексуалната функция, но и върху цялостното здравословно състояние. Производството на мъжките полови хормони намалява с напредването на възрастта, което е част от естествените процеси на стареене. Но, макар и по-рядко, ниски нива на тестостерон се наблюдават и при по-млади мъже. Затова в следващите редове споделяме кои признаци могат да бъдат индикация за хормонален дисбаланс.

Сексуални дисфункции – често подсказват за ниски нива на тестостерон

Тестостеронът е от ключово значение за сексуалното желание и при двата пола. Намаленото либидо често е резултат от спад в нивата на мъжките полови хормони. Той също така е от значение за производството на семенна течност и при спад в стойностите на тестостерон често намалява и обема на спермата при еякулация.

Друго затруднение, което изпитват мъжете с нисък тестостерон е невъзможност за постигане и поддържане на задоволителна ерекция. Този хормон стимулира производството на азотен оксид, който подпомага притока на кръв към мъжкия полов орган. При еректилна дисфункция е важно да се определи конкретната причина, защото заболявания като диабет, високите нива на кръвно налягане и депресивните състояния също са предпоставка за проблема.

Banner

Загуба на мускулна маса

Ако поддържате ниски стойности на тестостерон за продължителен период от време, е вероятно това да се отрази негативно на мускулатурата ви. Този хормон е един от основните фактори, които отговарят за изграждането и поддържането на мускулна маса при мъжете, така че спадът в нивата му е пречка за постигане на добра мускулатура, дори при редовни посещения във фитнес залата.

Косопад

Факторите, които водят до загуба на коса при господата са много, но най-често проблемът се дължи на генетична предразположеност, някои медицински състояния или хормонален дисбаланс. С напредване на възрастта спадът в нивата на тестостерон и загубата на коса са нормални явления. Но проучвания доказват, че дефицитите на този хормон водят до косопад при мъжете, независимо от възрастта им. Индикация за ниски нива на тестостерон е намаленото окосмяване по лицето.

Природен продукт за оптимални нива на тестостерон

Специалистите по мъжко здраве у нас препоръчват прием на Камагра / Kamagra® за овладяване на ниския тестостерон при мъже. Този продукт с напълно натурален произход е разработен на базата на години научна и развойна дейност в помощ на хората със сексуални смущения. Благодарение на рационалната си природна формула с екстракти от Трибулус терестрис 250 mg, L-аргинин 150 mg, Мака 100 mg и Женшен 100 mg той се прилага с доказана ефективност при:

  • еректилна дисфункция
  • нарушена сексуална способност
  • ниско либидо при мъже и жени
  • преждевременна еякулация
  • нарушена репродуктивна способност

Редовният и продължителен прием действа благоприятно за по-добра сексуалната способност, поддържане на половата, физическата и психическата мощ. Дозира се по 1 капсула до 3 пъти дневно, след хранене. Няма данни за противопоказания.

Колко полезна беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да дадете своята оцента!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 2

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази информация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази информация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим информацията в тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации...

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в информацията.

Сподели:
Важно съобщение

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви информираме, че на българския пазар се предлагат продукти с търговско наименование Камагра, които нямат нищо общо с Оригиналния продукт Камагра, произвеждан от фирма Борола ООД.

В Борола ООД е разработена и внедрена интегрирана система за управление в съответствие с изискванията на международните стандарти ISO 9001:2015 и система за анализ на опасностите и контрол на критичните точки (HACCP), с което се гарантира високо качество и безопасност на произвежданите продукти, включително и на Оригиналния продукт Камагра.