Намалено либидо при мъжа

Намалено либидо при мъжа – 4 възможни причини

5
(1)

Намалено либидо при мъжа за дълъг период от време може да бъде причина за безпокойство и да се отрази на цялостното здравословно състояние. В следващите редове споделяме често срещани причини за загуба на сексуален интерес от страна на силния пол.

Намалено либидо при мъжа – проверете нивата на тестостерон

Обикновено с напредване на възрастта нивата на тестостерон в мъжкия организъм постепенно започват да спадат, но понякога този проблем засяга и по-младите. Половият хормон отговаря за производството на сперматозоиди, изграждането на мускули и костна маса. Оказва влияние и върху сексуалното желание. При спад в нивата на тестостерон успоредно намалява и либидото при мъжете. За да се устави дали причината за загуба на сексуален интерес е нисък тестостерон, е необходимо да посетите специалист и да се направят необходимите изследвания.

Стрес

Научно доказано е, че прекомерният стрес се отразява негативно върху половата активност. Често намаленото желание е свързано със увеличено производство на кортизол, наричан още хормон на стреса. Под въздействието на този стероиден хормон се наблюдава свиване на кръвоносните съдове. Това води до намаляване на притока на кръв към половия орган и е предпоставка за еректилна дисфункция. За да се справите с нервното напрежение е добре да прилагате техники за управление на стреса като дихателни упражнения и медитация.

Проблеми със съня

Хроничната липса на достатъчно часове качествен сън може да доведе до чувство на постоянна умора и значително да понижи либидото на мъжа. Резултати от проучване показват, че при мъже, които страдат от обструктивна сънна апнея, нивата на тестостерон са по-ниски. При тях либидото и сексуалната активност също намаляват. Друг експеримент, проведен сред млади, здрави мъже, ограничава времето за сън до 5 часа на нощ в продължение на една седмица. Резултатът е спад в нивата на тестостерон с около 10-15%. Изследователите установяват, че негативните последици се проявяват особено силно между 14:00 и 22:00 часа на другия ден.

Липса на физическа активност или прекомерни натоварвания

Сексуалната активност при мъжете се повлиява от спортните дейности в ежедневието им. Обездвижването води до редица здравословни проблеми, като един от негативните аспекти е намалено желание за интимен контакт. Редовните упражнения намаляват риска от хронични състояния като затлъстяване, високо кръвно налягане и диабет тип 2. Всички изброени са предпоставка за ниско либидо. Но всичко трябва да бъде в разумни граници. Прекалено чести или натоварващи тренировки също могат да понижат сексуалната възбуда при мъжете.

Изцяло природен продукт, който решава проблемите, свързани с намалено либидо при мъжа

За повишаване на либидото и подобряване на сексуалните функции, представителите на силния пол могат да се доверят на Камагра / Kamagra®. Това е натурален продукт, който обединява в състава си четири природни съставки с мощно действие за цялостно подобряване на половото здраве на мъжете. Приемът нормализира нивата на тестостерон, стимулира процеса на сперматогенеза и засилва мъжкото либидо. Подобрява еректилната способност, повишава честотата на половите контакти и съдейства за постигане на пълно сексуално удоволствие и от двамата партньори. Всички тези благоприятни ефекти се постигат без рискове за здравето. Продукт, който е предназначен за дългосрочно справяне със сексуалните смущения. Няма моменталното и мимолетно действие. Приема се поне 4 седмици до поява на положителен и траен резултат. Има научно доказан ефект и няма противопоказания.

Колко полезна беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да дадете своята оцента!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази информация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази информация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим информацията в тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации...

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в информацията.

Сподели:
Важно съобщение

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви информираме, че на българския пазар се предлагат продукти с търговско наименование Камагра, които нямат нищо общо с Оригиналния продукт Камагра, произвеждан от фирма Борола ООД.

В Борола ООД е разработена и внедрена интегрирана система за управление в съответствие с изискванията на международните стандарти ISO 9001:2015 и система за анализ на опасностите и контрол на критичните точки (HACCP), с което се гарантира високо качество и безопасност на произвежданите продукти, включително и на Оригиналния продукт Камагра.