импотентност лекарства

Импотентност от лекарства за холестерол и кръвно?!

5
(1)

Опасявате се, че приемът на лекарства за понижаване на холестерола или кръвното налягане, може да доведе до импотентност (еректилна дисфункция)? Спрете да се тревожите! Според канадско проучване това няма как да се случи. Резултатите са публикувани в януарския брой на Canadian Journal of Cardiology (CJC) за 2018 г.

Импотентност в резултат от лекарства за холестерол и кръвно? Няма такава опасност според проучването!

Изследването е проведено сред близо 2000 мъже, които приемат:

  • медикамент за понижаване на холестерола (розувастатин)
  • лекарство за намаляване на кръвното налягане (комбинация от кандесартан и хидрохлоротиазид)
  • медикамент за понижаване на холестерола и лекарство за намаляване на кръвното налягане

Контролната група взема плацебо.

Banner

Изследването, което продължава близо 6 години, не открива връзка между приема на посочените лекарства и развитието на еректилна дисфункция.

Оказва се, че:

  • около 58% от мъжете, приемали лекарство за намаляване на кръвното налягане, са страдали от импотентност, преди да започнат медикаментозното лечение

„Всичко това идва да покаже, че пациентите трябва да бъдат разпитвани за симптоми на еректилна дисфукция преди приема на лекарства. Това ще намали вероятността от приписване на еректилните нарушения на използвания медикамент“. Думите са на д-р Бенджамин Хърш. Той е директор на Центъра по превантивна кардиология към болницата за сърдечно-съдови заболявания Sandra Atlas Bass в Ню Йорк.

Предишни проучвания сочат, че високият холестерол и повишеното кръвно налягане са свързани с еректилна дисфункция

„Не е достатъчно проучено обаче дали лекарствата за сърдечно-съдови заболявания имат отношение към риска от импотентност“. Коментарът е на д-р Филип Джоузеф. Той е асистент по медицина в университета „Макмастър“ в гр. Хамилтън, Онтарио, Канада и водещ автор на проучването. „Нашите открития ясно показват, че нито лекарствата за сърдечно-съдови заболявания, нито тези за висок холестерол оказват отрицателно влияние върху еректилната функция. Това би трябвало да успокои мъжете, които ги приемат“, казва д-р Джоузеф.

Вече е ясно, че приемът на лекарства за холестерол и кръвно налягане не крие риск от импотентност. И все пак, ако такава е налице, насреща е винаги…

Камагра / Kamagra® – изцяло природна алтернатива на сексуалните стимуланти, насочени към възбуждане или увеличаване на сексуалното желание (либидо). Продуктът е комбинация от 4 от най-мощните природни вещества с отношение към сексуалната дисфункция при мъжете и жените. Всяка капсула доставя на организма стандартизирани екстракти от:

Съставките са проверени. Съчетани са така, че да предоставят дългосрочно решение, а не моментен ефект.

Резултатите от приема са налице до 4 седмици. Продуктът няма противопоказания. Подходящ е за продължителен прием. Удачно решение е както за мъже, така и за жени. Може да бъде закупен от всички аптеки в страната или от сайта на онлайн магазин МоМо – www.momo.bg.

Колко полезна беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да дадете своята оцента!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази информация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази информация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим информацията в тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации...

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в информацията.

Сподели:
Важно съобщение

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви информираме, че на българския пазар се предлагат продукти с търговско наименование Камагра, които нямат нищо общо с Оригиналния продукт Камагра, произвеждан от фирма Борола ООД.

В Борола ООД е разработена и внедрена интегрирана система за управление в съответствие с изискванията на международните стандарти ISO 9001:2015 и система за анализ на опасностите и контрол на критичните точки (HACCP), с което се гарантира високо качество и безопасност на произвежданите продукти, включително и на Оригиналния продукт Камагра.