нисък тестостерон

Нисък тестостерон – ето какво трябва да знаете!

0
(0)

Проблемът „нисък тестостерон“ стои в основата на понижено сексуално желание, еректилна дисфункция и намален брой сперматозоиди. Какво го провокира, какви могат да бъдат симптомите и кое е природното решение. На тези въпроси ще отговорим в следващите редове.

Причини за нисък тестостерон

Установено е, че след 30-годишна възраст нивата на тестостерон намаляват с 1% на година. Възрастта обаче не е единственият фактор за спад в нивата на този важен хормон. Други причини за нисък тестостерон са:

  • нараняване или инфекция (възпаление) на тестисите
  • болест/злокачествено образувание на хипоталамуса или хипофизната жлеза
  • радиация или химиотерапия
  • генетична предразположеност
  • прием на определени медикаменти (болкоуспокояващи, морфин или анаболни стероиди)
  • навлизане в периода на андропауза

Симптоми на нисък тестостерон

При някои мъже със занижени нива на тестостерон не се наблюдават никакви прояви. При други се проявяват някои от следните симптоми:

Banner
  • промени в настроението
  • горещи вълни
  • ниски нива на енергия
  • намален размер на тестисите
  • нарушения в съня
  • намалено окосмяване
  • намалена мускулна маса и сила

Лечение с тестостерон – нож с две остриета при нисък тестостерон

В зависимост от причините, довели до ниски нива на тестостерон, лекуващият лекар може да препоръча преглед при ендокринолог или да назначи тестостерон заместваща терапия. Важно е да се има предвид, че терапията с тестостерон е свързана с увеличен риск от развитие на злокачествено образувание на простатата. Други възможни усложнения са уголемяване на простатата и гърдите, поява на акне, сънна апнея, оток на краката и увеличаване на червените кръвни клетки.

За щастие, има естествен и напълно безопасен метод за поддържане на здравословни нива на тестостерон в мъжкия организъм

Камагра / Kamagra® е природен продукт, който повишва нивото на тестостерон при мъжете. Положителният ефект на продукта се дължи на уникалната му формула. Всяка капсула на Камагра доставя на мъжкия организъм оптимално количество стандартизирани екстракти от Трибулус терестрис (Бабини зъби) 250 mg, L-аргинин 150 mg, Мака 100 mg, Женшен 100 mg. Това са четири от най-мощните природни съставки с отношение към сексуалните дисфункции при мъжете и жените. Те имат синергичен ефект и съдействат за постигане и поддържане на добро мъжко здраве в различни аспекти.

Билката Бабини зъби стимулира естественото покачване на тестостерона. L-аргинин участва в синтеза на семенна течност и повишава либидото. Мака увеличава мъжката сила и издръжливост. Женшен намалява умората и напрежението.

Освен че е ефективен, е и напълно безопасен продукт. Няма данни за нежелани ефекти и странични реакции. Има отлична поносимост и е предвиден за продължителен прием. Наличен е в аптечната мрежа, в специализираните магазини „Здраве и природа“ и в онлайн магазин МоМо – www.momo.bg.

Колко полезна беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да дадете своята оцента!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази информация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази информация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим информацията в тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации...

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в информацията.

Сподели:
Важно съобщение

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви информираме, че на българския пазар се предлагат продукти с търговско наименование Камагра, които нямат нищо общо с Оригиналния продукт Камагра, произвеждан от фирма Борола ООД.

В Борола ООД е разработена и внедрена интегрирана система за управление в съответствие с изискванията на международните стандарти ISO 9001:2015 и система за анализ на опасностите и контрол на критичните точки (HACCP), с което се гарантира високо качество и безопасност на произвежданите продукти, включително и на Оригиналния продукт Камагра.