липса на витамин Д

Липса на витамин Д и намалена плодовитост при мъжете

0
(0)

Рядко се говори за връзката между недостиг на определени витамини и мъжката потентност. Истината е, че в действителност дефицитът на някои витамини може да намали потентността при представителите на силния пол.

Възможно ли е липсата на витамин Д да е в основата на проблеми с плодовитостта при мъжете?

Липсата на витамин Д в най-голяма степен се свързва с импотентност при мъжете. Това се констатира в първото по рода си проучване, публикувано в журнала по Репродуктивна биология и ендокринология. Експертите установяват, че при наличие на дефицит на витамин Д се наблюдават различни репродуктивни нарушения като спонтанен аборт, преждевременно раждане и хипогонадизъм.

Тъй като при мъжете рецепторите на витамин Д са локализирани в тестисите и мъжката репродуктивна система, изследователите са на мнение, че витаминът действа локално за подсилване на репродуктивните способности на мъжа. Респективно недостатъчните количества на слънчевия витамин отслабват възпроизводителните способности на силния пол при проведени опити за зачеване.

Banner

В проучването участвали 102 двойки, които били разделени на две групи. Показателите на витамин Д при мъжете от първата група били в нормални граници, а мъжете от втората група се отличавали с недостиг на витамин Д. Жените и от двете групи пък били подложени на индуцирана с гонадотропин овулация с цел увеличаване на способностите за зачеване.

След тримесечно наблюдение експертите констатирали, че при двойките с нормални нива на витамин Д се наблюдава по-висока плодовитост.
От направеното проучване се стига до извода, че съществува пряка връзка между серумните нива на витамин Д при мъжете и техните възпроизводителни способности.

Комплексно средство за стимулиране на плодовитостта при мъжете

Поддържането на повишено либидо и висока сексуална мощ е сред основните желания на мъжете в зряла възраст. Когато обаче целта е да се постигне и висока плодовитост, решението е Камагра / Kamagra® – универсално средство за подобряване на ерекцията, повишаване на либидото и физическата издръжливост и повишаване на потентността. Продуктът е специално разработен за мъже, които обръщат внимание на своето сексуално здраве, но желаят да избегнат необходимостта от синтетични лекарствени средства за стимулиране на половата мощ. Т.е. Камагра е една природна алтернатива на медикаментите за подобряване на еректилните способности на мъжа.

Съдържащите се в природния продукт Камагра натурални екстракти от L-аргинин, йохимбе, жен-шен и трибулус терестрис оказват четиристепенно благоприятно въздействие върху мъжката полова система – подобрява се ерекцията, повишават се либидото и сексуалните способности, стимулира се процесът на сперматогенеза и се подобрява физическата и психическата мощ. Продуктът е с научно доказан ефект и висок профил на безопасност.

Колко полезна беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да дадете своята оцента!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази информация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази информация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим информацията в тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации...

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в информацията.

Сподели:
Важно съобщение

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви информираме, че на българския пазар се предлагат продукти с търговско наименование Камагра, които нямат нищо общо с Оригиналния продукт Камагра, произвеждан от фирма Борола ООД.

В Борола ООД е разработена и внедрена интегрирана система за управление в съответствие с изискванията на международните стандарти ISO 9001:2015 и система за анализ на опасностите и контрол на критичните точки (HACCP), с което се гарантира високо качество и безопасност на произвежданите продукти, включително и на Оригиналния продукт Камагра.