често еякулиране

Често еякулиране = качествени сперматозоиди

5
(1)

При често еякулиране качеството на ДНК на сперматозоидите при мъжа се подобрява и шансовете на жената да зачене инвитро се увеличават. Това е заключението на:

  • учени от Автономния университет в Мадрид (UAM)
  • експерти от здравна група Ginemed в гр. Севиля, специализирана в областта на акушерството, гинекологията и асистираната репродукция

Резултатите от съвместното изследване са публикувани в сп. Fertility and Sterility.

Повече за проучването, според което по-често еякулиране е предпоставка за по-добро качество на сперматозоидите

Изследователите анализират спермалната ДНК фрагментация, която дава информация за наличие на нарушения в генетичния материал на сперматозоидите. Това има отношение както към оплодителната способност на сперматозоидите, така и към възможността за развитие на здрав ембрион и плод.

Banner

„Наличието на фрагментирана ДНК в сперматозоидите създава повишен риск от загуба на ембриона в ранните месеци от бременността“. Коментира д-р Хайме Гонсалвес от Катедрата по генетика на Автономния университет в Мадрид. „Качеството на спермалната ДНК е от ключова роля за оплодителните способности на спермата при интрацитоплазмено инжектиране на сперматозоиди“, допълва той.

Поясняваме, че интрацитоплазмено инжектиране на сперматозоиди (ИКСИ) е разновидност на инвитро оплождането. Процедурата се състои в директно инжектиране на избран сперматозоид в цитоплазмата на яйцеклетката на жената.

За да направят изводите си, учените провеждат две независими едно от друго изследвания. Едното в Севиля сред 21 мъже на възраст между 25-35 години. Другото в Мадрид сред 12 мъже между 20 и 25-годишна възраст.

Протичане на проучването и резултати

Участниците в първото проучване се въздържат от еякулация в продължение на 96 часа. След това мастурбират веднъж на всеки 24 часа.

Доброволците от второто изследване не еякулират 24 часа. Впоследствие го правят веднъж, а после и втори път 3 часа след първа еякулация.

Заключението и в двете изследвания е едно и също – при по-честа еякулация увреждането на ДНК на сперматозоидите е по-малко. „Това улеснява избора на здрав сперматозоид при асистирани репродуктивни техники“, завършва д-р Гонсалвес.

За по-често еякулиране, качествени сперматозоиди и висока плодовитост при мъжете специалисти по сексуално здраве у нас препоръчват…

Камагра / Kamagra® – изцяло природен продукт, който оказва благоприятен ефект върху сексуалната способност. Засилва сексуалното желание. Поддържа на ниво половата, физическата и психическата мощ. Подобрява качеството на спермата и фертилитета.

Широкомащабното действие на продукта се дължи на рационалната комбинация от едни от най-мощните природни вещества с отношение към сексуалната дисфункция. Всяка капсула съдържа стандартизирани екстракти от:

Продуктът не крие риск за здравето и е подходящ за продължителен прием. За постигане на оптимални резултати е желателна по-дълговременна употреба. Може да се закупи от аптечната мрежа в страната или да се поръча от сайта на онлайн магазин МоМо – www.momo.bg.

Колко полезна беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да дадете своята оцента!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази информация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази информация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим информацията в тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации...

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в информацията.

Сподели:
Важно съобщение

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви информираме, че на българския пазар се предлагат продукти с търговско наименование Камагра, които нямат нищо общо с Оригиналния продукт Камагра, произвеждан от фирма Борола ООД.

В Борола ООД е разработена и внедрена интегрирана система за управление в съответствие с изискванията на международните стандарти ISO 9001:2015 и система за анализ на опасностите и контрол на критичните точки (HACCP), с което се гарантира високо качество и безопасност на произвежданите продукти, включително и на Оригиналния продукт Камагра.