тютюнопушене и еректилна дисфункция

Тютюнопушене и еректилна дисфункция – нещо любопитно

5
(1)

Учените за пореден път потвърждават факта, че тютюнопушене и еректилна дисфункция (импотентност) са неща, които не се изключват. Този път обаче на фокус е пушенето на електронни цигари, наричано още вейпинг (от англ. „vape“ – вдишване и издишване на пара). Резултатите от проведеното проучване са публикувани в изданието на American Journal of Preventive Medicine от 1 декември 2021 г.

За да изследват връзката между тютюнопушене и еректилна дисфункция изследователите анализират данни на мъже, които пушат електронни цигари (вейпват)

Вниманието на учените е съсредоточено основно към две групи пациенти, 2/3 от които са белокожи.

Първата група включва близо 14 000 мъже на и над 20-годиншна възраст. Някои от тях имат анамнеза за сърдечно заболяване.

Banner

Втората група е съставена от около 11 000 мъже във възрастовия диапазон от 20 до 65 години. Нито един от тях няма предишна диагноза сърдечно заболяване.

Приблизително половината от участниците в първата група са бивши пушачи. Горе-долу 1/5 съобщават, че по време на изследването пушат цигари, а 14% – други тютюневи изделия. Около 5% понякога пушат електронни цигари, а 2% – го правят ежедневно.

От мъжете във втората група 5,6% вейпват от време на време, а 2,5% – всеки ден.

И в първата, и във втората група има вейпъри, които никога не са пушили традиционни цигари. В допълнение близо 20,7% от мъжете от първата група и над 10% от втората споделят, че имат еректилни смущения.

От докладваните резултати от анализа става ясно, че…

  • пушенето на електронни цигари е свързано с над 2 пъти по-голям риск от импотентност при мъжете и в двете групи

За сравнение служат участници, които никога не са употребявали електронни цигари.

„Нито един тютюнев или никотинов продукт не е безопасен. Трябва да го имат предвид всички. Не само трайните пушачи, а и тези, които сега посягат към цигарите“. За това предупреждава д-р Омар Ел Шахауи, главен автор на изследването и асистент в медицински факултет „Гросман“ на Нюйоркския универеситет.

За да се прекъсне връзката между тютюнопушене и еректилна дисфункция, най-напред трябва да се ограничат или спрат напълно цигарите

Следващото по важност действие е приемът на Камагра / Kamagra®. Продуктът спокойно може да се използва като алтернатива на синтетичните сексуални стимуланти, насочени към възбуждане или увеличаване на сексуалното желание. Той по напълно естествен начин:

  • повишава либидото
  • подобрява възбудимостта
  • възстановява и поддържа психическата и физическа сила
  • усилва чувствеността на сетивата

Това е възможно благодарение на комбинацията от 4 от най-мощните вещества с отношение към сексуалната дисфункция при мъже и жени:

Продуктът не е предназначен за получаване на моментен ефект. Предвиден е за дългосрочно решение. Обикновено са необходими 4 седмици за получаване на пълен резултат.

Търсете в аптеките в страната или поръчайте от сайта на онлайн магазин МоМо – www.momo.bg.

Колко полезна беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да дадете своята оцента!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази информация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази информация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим информацията в тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации...

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в информацията.

Сподели:
Важно съобщение

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви информираме, че на българския пазар се предлагат продукти с търговско наименование Камагра, които нямат нищо общо с Оригиналния продукт Камагра, произвеждан от фирма Борола ООД.

В Борола ООД е разработена и внедрена интегрирана система за управление в съответствие с изискванията на международните стандарти ISO 9001:2015 и система за анализ на опасностите и контрол на критичните точки (HACCP), с което се гарантира високо качество и безопасност на произвежданите продукти, включително и на Оригиналния продукт Камагра.