сексуални дисфункции затлъстяване

Затлъстяване и сексуални дисфункции при двата пола

5
(1)

В основата на повечето сексуални дисфункции при хора със затлъстяване стоят хормоналните нарушения. Повече от 13% от пълнолетното световно население страда от затлъстяване, което го превръща в сериозен проблем за общественото здравеопазване. Излишните килограми могат да бъдат пагубни за цялостното здравословно състояние. А според проучвания върху сексуалната функция, затлъстяването е предпоставка за незадоволителен полов живот при мъже и жени. Освен това проблемите с психичното здраве, предизвикани от затлъстяването, могат да влошат сексуалната дисфункция, създавайки порочен цикъл, който влошава общото качество на живот на човека.

Затлъстяване и сексуални дисфункции – каква е връзката?

Затлъстяването причинява редица здравословни проблеми, които могат да повлияят негативно и върху сексуалната функция при двата пола. При мъжете излишните килограми са рисков фактор за еректилна дисфункция. При това състояние мъжете не могат да постигат и поддържат задоволителна ерекция за осъществяването на пълноценен полов контакт. Същевременно мъжете със затлъстяване обикновено имат по-ниски нива на тестостерон. Това допълнително затруднява еректилната функция. Но се оказва, че жените също не са пощадени от негативното влияние на натрупаните килограми.

Затлъстяването при нежния пол е свързано с намаляване на оргазмичната функция, възбудата и сексуалното желание. Инсулиновата резистентност и синдромът на поликистозните яйчници са две разпространени състояния сред дамите със затлъстяване, които са придружени от сериозен хормонален дисбаланс. В резултат репродуктивното здраве може да пострада. Често настъпват проблеми като нередовен цикъл, проблеми с плодовитостта и намалено сексуално удоволствие.

Banner

Повече за негативната зависимост

Сексуалната дисфункция, свързана със затлъстяването, е значително повлияна от хормоналните промени. По-конкретно става въпрос за трансформирането на мъжкия полов хормон тестостерон в женския полов хормон естроген, когато килограмите са значително над нормата.

Затлъстелите хора са с 25% по-склонни да страдат от сексуална дисфункция, отколкото тези, които поддържат здравословно тегло, според мета-анализ на 19 проучвания. Друго изследване от 2017 г. открива, че пълните мъже имат три пъти по-висок риск от еректилна дисфункция спрямо тези, които поддържат килограмите в норма.

Според проучвания по темата хората, които изпитват сексуална дисфункция в резултат на затлъстяване, съобщават за по-ниски нива на сексуално удовлетворение, самочувствие и общо качество на живот, отколкото тези, които не изпитват затруднения в леглото. Ето защо сексуалната дисфункция трябва да се разглежда от медицински специалисти като част от цялостна стратегия за лечение на затлъстяването и свързаните с него проблеми с психическото здраве.

Природен продукт на помощ при сексуална дисфункция

Натуралното решение на проблемите в леглото и при двата пола у нас е Камагра / Kamagra®. Тайната на мощния природен афродизиак е в добре подбраната комбинация от стандартизирани екстракти на Трибулус терестрис 250 mg, L-аргинин 150 mg, Мака 100 mg, Женшен 100 mg. Четирите активни съставки са сред най-ефективните природни вещества с отношение към сексуалната дисфункция при мъжете и жените. Те се допълват и балансират, с цел да влияят благоприятно върху качеството на ерекцията, сексуалната способност и либидото. Оказват стимулиращо действие върху сперматогенезата и спомагат за увеличаване честотата на сексуалните контакти.

Продуктът не предизвиква нежелани ефекти и е подходящ за продължителна употреба. Предлага се в аптеките в страната и онлайн в сайта на електронен магазин МоМо – www.momo.bg.

Колко полезна беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да дадете своята оцента!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази информация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази информация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим информацията в тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации...

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в информацията.

Сподели:
Важно съобщение

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви информираме, че на българския пазар се предлагат продукти с търговско наименование Камагра, които нямат нищо общо с Оригиналния продукт Камагра, произвеждан от фирма Борола ООД.

В Борола ООД е разработена и внедрена интегрирана система за управление в съответствие с изискванията на международните стандарти ISO 9001:2015 и система за анализ на опасностите и контрол на критичните точки (HACCP), с което се гарантира високо качество и безопасност на произвежданите продукти, включително и на Оригиналния продукт Камагра.