редовен сексуален живот ползи

4 неочаквани ползи от редовен сексуален живот

5
(1)

Практикуването на редовен сексуален живот крие някои неподозирани ползи за здравословното състояние на организма. В следващите редове вижте за какво помага половата активност.

Подсилва имунната система

Проучване потвърждава категоричната зависимост между високия имунитет и редовната сексуална активност. Според резултатите хората, които правят секс по-често (минимум веднъж седмично) имат по-високи нива на имуноглобулин А (IgA) в слюнката. Това са основните секреторни антитела, които помагат на организма в борбата с инфекции. Следователно липсата на полов живот може да има негативен ефект върху защитните сили на имунната система.

Намалява стреса

По време на оргазъм тялото отделя два хормона – окситоцин, наричан още хормон на любовта и ендрофин, известен като хормон на щастието. Счита се, че когато нивата им се повишат, настроението се подобрява. Също така окситоцинът има способността да неутрализира стресовия хормон кортизол. Затова редовната сексуална активност действа като седатив и успешно се бори с високите нива на стрес. Половата активност може да има положителен ефект и върху качеството на съня, което се повлиява негативно от тревожността и нервното напрежение.

Banner

Подобрява състоянието на сърдечно-съдовата система – една от най-важните ползи от редовен сексуален живот

Сексът се грижи за здравето на сърдечно-съдовата система, тъй като наподобява ефекта на кардио тренировка. Редица проучвания по темата показват, че редовната сексуална активност намалява риска от инфаркт и инсулт при двата пола и понижава нивата на кръвното налягане. Изследване открива допълнителна полза от половата активност специално за мъжете, защото намалява нивата на хомоцистеин в организма. Този вреден химикал се счита за провокатор на сърдечно-съдови събития. Има данни и за по-здрави кръвоносни съдове и по-добро кръвообращение при мъже, които правят секс редовно.

Повишава либидото

Когато говорим за секс, апетитът идва с яденето. Лишаването от сексуални удоволствия крие риск от полова дисфункция и понижено либидо и при двата пола. При мъжете липсата на секс е предпоставка за незадоволителна ерекция и преждевременна еякулация. Дамите пък изпитват затруднения с лубрикацията на женския полов орган след продължителни периоди на въздържание.

Природен продукт, който помага и на двата пола да се наслаждават на всички ползи от редовен сексуален живот

Камагра / Kamagra® е изцяло натурално средство, което стимулира сексуалното желание и възбудата при двата пола. Продуктът успешно овладява всички проблеми, които затрудняват воденето на пълноценен полов живот в дългосрочен план. Този мощен ефект се дължи на рационалната комбинация от висококачествени съставки – екстракти от Мака, Женшен, Трибулус терестис, L-аргинин. Активните съставки повишават сексуалната наслада, репродуктивната способност и възвръщат половата, физическата и психическата мощ. За разлика от синтетичните продукти приемът не води до появата на странични реакции.

Колко полезна беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да дадете своята оцента!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази информация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази информация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим информацията в тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации...

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в информацията.

Сподели:
Важно съобщение

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви информираме, че на българския пазар се предлагат продукти с търговско наименование Камагра, които нямат нищо общо с Оригиналния продукт Камагра, произвеждан от фирма Борола ООД.

В Борола ООД е разработена и внедрена интегрирана система за управление в съответствие с изискванията на международните стандарти ISO 9001:2015 и система за анализ на опасностите и контрол на критичните точки (HACCP), с което се гарантира високо качество и безопасност на произвежданите продукти, включително и на Оригиналния продукт Камагра.