проблеми при еякулацията

Проблеми при еякулацията – ето какви могат да бъдат!

4.4
(21)

Една от най-често срещаните форми на сексуална дисфункция при мъжете е изпитване на проблеми при еякулацията. Вижте какви могат да бъдат нарушенията.

Преждевременна еякулация

Преждевременната еякулация е едно от най-често срещаните мъжки сексуални смущения. Описва се и като едно от най-неприятните. По дефиниция, преждевременна е тази еякулация, която настъпва преди желания от мъжа момент. Обикновено се случва неизбежно още по време на любовната игра или в самото начало на сексуалния акт. Въпреки положените усилия, мъжът изпитва невъзможност за контрол над еякулацията. Сексуалната дисфункция става причина за напрежение и неудовлетвореност и у двамата партньори.

Редица фактори от физическо и психологическо естество могат да се превърнат в причини за сексуалното нарушение. Сексуалните терапевти отдават сериозно значение на сексуалната неопитност на младите мъже, като една от основните причини за преждевременна еякулация. Някои възрастни мъже също могат да изпитат проблема, дори и след години на задоволяващ сексуален живот.

Banner

Забавена еякулация

Психологическата характеристика на мъжкото оргазмично нарушение е невъзможност за постигане на еякулация по време на полов акт. Обикновено проблемите с еякулацията не се разглеждат като дисфункции, ако настъпват по време на мастурбация. За това за терапевтите е важно в каква ситуация се наблюдават смущенията. Това е и решаващо при назначаване на терапия. По тази причина, забавената еякулация се разглежда в следните типове:

  • Постоянна или придобита

При постоянната забавена еякулация проблемът е на лице от момента на полово съзряване. Придобитото смущение възниква след период на нормален сексуален живот.

  • Обобщена или ситуативна

Обобщената дисфункция не се ограничава само до определен сексуален партньор или стимул. Ситуативната отложена еякулация се появява само при определени обстоятелства.

Както при останалите еякулационни смущения, и забавената еякулация може да се причини от фактори с физически и психологически характер.

Ретроградна еякулация – сред по-редките типове проблеми при еякулация

При ретроградния тип еякулация семенната течност се връща назад и навлиза в пикочния мехур, вместо да излезе през уретрата. Основните прояви на сексуалната дисфункция са липса на семенна течност или производство на малко количество такава. Към симптомите спадат още мътна урина, поради наличието на семенна течност в нея, отделяна след приключване на половия акт.

Мъжете, засегнати от ретроградна еякулация, изпитват чувство за оргазъм. Състоянието не представлява пряка заплаха за здравето, но може да наруши репродуктивните способности.

Съществуват множество медицински състояния, които могат да причинят ретроградна еякулация. Към тях спадат оперативни интервенции на пикочния мехур, простатата или тестисите, увреждания на нерви и мускули в областта или прием на определени медикаменти. Ако изпитвате един от основните симптоми на ретроградна еякулация, т.н. „сух оргазъм”, задължително насрочете преглед при специалист.

Удачен подход за овладяване на проблеми при еякулацията

Все по-чест способ в клиничната практика е препоръчването на природни екстракти за овладяване на проблемите с еякулацията. Те са алтернатива, която предлага дългосрочно решение и се отличава с висок профил на безопасност при продължителна употреба. Подходящият продукт за мъжко сексуално здраве е необходимо да съдържа природни екстракти, всеки с насоченост към преодоляване на възбудните и оргазмени нарушения. Средството, отговарящо на тези критерии, е Камагра / Kamagra®. Продуктът съдържа специално разработена комбинация от естествени екстракти от Мака, Женшен, Трибулус терестрис и L-аргинин. Поради механизмите си на действие, натуралните съставки повлияват редица параметри на сексуалните функции. Съдействат за ефективно справяне с мъжките сексуални смущения, включително преждевременна и забавена еякулация.

Колко полезна беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да дадете своята оцента!

Среден рейтинг 4.4 / 5. Брой гласове: 21

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази информация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази информация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим информацията в тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации...

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в информацията.

Сподели:
Важно съобщение

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви информираме, че на българския пазар се предлагат продукти с търговско наименование Камагра, които нямат нищо общо с Оригиналния продукт Камагра, произвеждан от фирма Борола ООД.

В Борола ООД е разработена и внедрена интегрирана система за управление в съответствие с изискванията на международните стандарти ISO 9001:2015 и система за анализ на опасностите и контрол на критичните точки (HACCP), с което се гарантира високо качество и безопасност на произвежданите продукти, включително и на Оригиналния продукт Камагра.