плодовитостта на мъжа

Любопитно: плодовитостта на мъжа зависи от професията!

5
(3)

Според ново проучване за сексуалното и репродуктивно здраве професионалните фактори оказват влияние върху плодовитостта на мъжа. Резултатите от експеримента показват, че господата, които редовно вдигат тежки предмети на работа, имат по-висок брой сперматозоиди от мъжете, чиято професия е по-малко физически натоварваща. Проучването, публикувано в „Human Reproduction“, е част от кохортата Околна среда и репродуктивно здраве (EARTH). Това е клинично проучване, което цели да изследва влиянието на околната среда и начина на живот върху репродуктивното здраве.

Репродуктивни проблеми при мъжете

„Добре известен факт е, че упражненията са свързани с множество ползи за здравословното състояние, включително в репродуктивен план. Но малко проучвания разглеждат как професионалните фактори могат да допринесат за плодовитостта“, споделя Лидия Мингес-Аларкон, автор на проучването. Тя допълва, че според проведения експеримент физическата активност по време на работа е свързана с по-добра репродуктивна функция при мъжете.

Безплодието е все по-разпространен проблем през последните години. Факторите, причиняващи репродуктивни проблеми са многобройни. Счита се, че около 40% от случаите на безплодие са свързани с репродуктивната функция на мъжа. Това включва брой на сперматозоидите, качество на спермата и сексуалната функция. Предходен анализ установява, че сред мъжете, търсещи лечение за безплодие, броят и качеството на сперматозоидите са намалели с цели 42% за периода между 2000 и 2017 г. „Освен това, има все повече доказателства, че мъжкото безплодие е свързано с често срещани хронични заболявания, като сърдечно-съдови и автоимунни болести. Това подчертава по-широкото значение на мъжкото репродуктивно здраве“, коментира Лидия Мингес-Аларкон.

Banner

Повече за проучването

За целите на настоящия експеримент изследователският екип се фокусира върху 377 обвързани мъже, търсещи лечение за подобряване на плодовитостта. Учените установяват, че мъжете, които съобщават, че често вдигат или местят тежки предмети по време на работа, имат 46% по-висока концентрация на сперматозоиди и 44% по-висок общ брой сперматозоиди в сравнение с тези с по-малко физическа работа. Физически активните мъже на работното място също така имат по-високи нива на мъжкия полов хормон тестостерон и женския полов хормон естроген. Учените предполагат, че в този случай излишъкът от тестостерон се превръща в естроген, което е известен начин тялото да поддържа нормални нива и на двата хормона.

Въпреки че настоящото проучване установява връзка между физическите усилия на работното място и плодовитостта при мъже, търсещи лечение за безплодие, ще са необходими допълнителни изследвания. Целта е да се потвърди дали тези констатации са валидни за общата популация.

Тайна от природата за плодовитостта на мъжа

За подобряване качеството на семенната течност и плодовитостта при мъжете специалистите у нас препоръчват прием на Камагра / Kamagra®. Продуктът е 100% натурален, не крие риск за здравето и е подходящ за продължителна употреба.
Благодарение на рационалната комбинация от стандартизирани екстракти от Трибулус терестрис (Бабини зъби), L-аргинин, Мака и Женшен той:

За постигане на оптимален ефект е желателен продължителен прием по 1 капсула до 3 пъти дневно, след хранене. Продуктът е наличен в аптечната мрежа в страната. Може да бъде поръчан и от www.momo.bg – сайтът на електронен магазин МоМо, достъпен от всяка точка на страната по всяко време на денонощието.

Колко полезна беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да дадете своята оцента!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 3

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази информация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази информация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим информацията в тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации...

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в информацията.

Сподели:
Важно съобщение

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви информираме, че на българския пазар се предлагат продукти с търговско наименование Камагра, които нямат нищо общо с Оригиналния продукт Камагра, произвеждан от фирма Борола ООД.

В Борола ООД е разработена и внедрена интегрирана система за управление в съответствие с изискванията на международните стандарти ISO 9001:2015 и система за анализ на опасностите и контрол на критичните точки (HACCP), с което се гарантира високо качество и безопасност на произвежданите продукти, включително и на Оригиналния продукт Камагра.