нисък тестостерон при мъже

Внимание: тези признаци подсказват за нисък тестостерон при мъже!

5
(1)

Една от най-чувствителните теми за представителите на силния пол са симптомите и последствията от нисък тестостерон при мъже. Този хормон отговоря за редица аспекти от мъжкото здраве, като започнем от сексуалното желание и плодовитостта, до изграждането и поддържането на мускулна маса. Най-сигурния начин да проверите нивата на тестостерон е чрез лабораторно изследване. А в следващите редове споделяме издайническите признаци, които подсказват, че може би е време да направите тази крачка и да се консултирате със специалист.

Намалено либидо – една от първите индикации за нисък тестостерон при мъже

Сексуалния апетит може да пострада под влиянието на редица фактори, като проблеми в отношенията с партньора, прием на медикаменти и някои медицински състояния. Но при мъжете един от най-честите „виновници“ за ниско либидо е спадът в тестостерона. Нивата на този мъжки полов хормон постепенно започват да намаляват по естествен път след 30-годишна възраст. Макар и ниското либидо да е по-често срещан проблем сред възрастните мъже, понякога дори и младите страдат от липса на сексуален апетит. Освен нивата на тестостерон е важно да се обърне внимание на хроничния стрес и вредните навици, като тютюнопушене и прекаляване с алкохола.

Еректилна дисфункция

Проблемите в леглото при нисък тестостерон не свършват с ниското либидо. Когато мъжкия полов хормон е под нормата, има по-голям риск от еректилна дисфункция – състояние, при което е невъзможно постигането или поддържането на задоволителна ерекция. Връзката между тестостерона и ерекцията не е напълно изяснена, но се предполага, че половия хормон действа като вазодилататор и подобрява кръвния поток към пениса. Ако забележите намаляване на спонтанните ерекции, експертите по мъжко здраве съветват да проверите нивата на тестостерон.

Banner

Незадоволителен прогрес при тренировки

За господата, които полагат усилия да са в отлична форма, но не постигат видим резултат, също е от полза да проверят нивата на тестостерон. Този хормон стимулира растежа на мускулите и увеличава силата. Когато тестостеронът се свърже с андрогенните рецептори на мускулните клетки се наблюдава така желаното от мнозина покачване на мускулна маса. Също така при нисък тестостерон има риск от напълняване или по-точно „омазняване“. Мастните клетки произвеждат ензим, наречен ароматаза, който превръща тестостерона в естроген. Този дисбаланс между мъжките и женските полови хормони може да увеличи телесните мазнини. Високата ароматаза и естрогенна активност намалява производството на гонадотропин-освобождаващ хормон (GnRH), което от своя страна намалява производството на тестостерон. И така порочния кръг се затваря – излишните мазнини намаляват нивата на тестостерон, което води до наддаване на повече килограми.

Натурално средство за овладяване на нисък тестостерон при мъже

При наличие на някое от изброените оплаквания се препоръчва консултация със специалист и кръвен тест, който ще определи дали симптомите издават дефицит на тестостерон или зад тях се крие друга причина.

Все повече специалисти у нас препоръчват на мъжете да се доверят на Камагра / Kamagra® за регулиране на тестостерона. Този природен продукт доказано стимулира продукцията на мъжкия полов хормон по напълно естествен начин. Мощният ефект върху мъжествеността се дължи на рационалната комбинация на 4 вещества с отношение към сексуалните дисфункции при мъжете. Всяка капсула съдържа прецизно дозирани и пречистени до съвършенство екстракти от L-аргинин, Мака, Женшен и Трибулус терестрис. Благодарение на допълващото действие и взаимно усилващ ефект, активните съставки нормализират нивата на тестостерон. Възвръщат сексуалното желание, подобряват половата, физическата и психическата мощ, и се справят със сексуалните смущения.

Ефектът се разгръща постепенно. Обикновено са необходими 4 седмици за получаване на пълен резултат. Продуктът няма странични ефекти и е подходящ за продължителна употреба.

Колко полезна беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да дадете своята оцента!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази информация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази информация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим информацията в тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации...

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в информацията.

Сподели:
Важно съобщение

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви информираме, че на българския пазар се предлагат продукти с търговско наименование Камагра, които нямат нищо общо с Оригиналния продукт Камагра, произвеждан от фирма Борола ООД.

В Борола ООД е разработена и внедрена интегрирана система за управление в съответствие с изискванията на международните стандарти ISO 9001:2015 и система за анализ на опасностите и контрол на критичните точки (HACCP), с което се гарантира високо качество и безопасност на произвежданите продукти, включително и на Оригиналния продукт Камагра.