намалено либидо при мъжа причини

Намалено либидо при мъжа – главни причини

3
(2)

В следващите редове ще посочим основните причини за намалено либидо при мъжа. Няма обаче да спрем дотук! Ще предложим и начини, по които може да се противодейства. Нека не губим повече време и да започваме!

Основните причини за намалено либидо при мъжа

Стресът

В 70% от случаите силното нервно напрежение е причина за намалено сексуално желание при мъжете. Това сочат данните от испанско изследване за влиянието на стреса върху сексуалния живот.

Стресът може да бъде физически и психически. 40% от участниците съобщават за главоболие, 50% – за мускулно напрежение, а 80% – за обща отпадналост и умора.

Banner

Освен че понижават мъжкото либидо, високите нива на стрес причиняват проблеми с ерекцията и водят до преждевременна еякулация. Това си има своето научно обяснение. Когато организмът е под стрес, се наблюдава спад в основния мъжки полов хормон тестостерон. Качеството на сексуалния живот при мъжете се влошава още повече от трудната концентрация, честите промени в настроението и повишената раздразнителност, които вървят ръка за ръка със стреса.

Изводът от всичко казано дотук е достатъчно ясен – стресът трябва да се бори с всякакви средства. Слушането на релаксираща музика, медитирането, практикуването на йога и техники за дълбоко дишане могат да помогнат за възстановяване на вътрешния мир и душевната хармония.

Еднообразието

Липсата на разнообразие е друга причина, която кара мъжете да загубят желание за секс. Това важи с особена сила за дългогодишна връзка.
Представителите на силния пол са авантюристи по природа. Те обичат приключенията. Новото и непознатото ги привлича. Ето защо трябва да се върнат към същността си, да дадат воля на въображението и да експериментират в леглото. Новите усещания не само ще възпламенят желанието за интимни ласки, но и ще внесат свежест и тръпка в отношенията с партньора.

Проблемите във връзката

Конфликтните отношения водят до дистанциране и отчуждение между партньорите. В резултат страстта угасва и сексът се превръща в мираж. Мъжете трябва да направят всичко възможно да предотвратят този сценарий, като се научат да комуникират по-добре и да не бягат от проблемите.

Ниският тестостерон

Тестостероновият дефицит е сред топ причините за намалено либидо при мъжете. Синтезът на тестостерон намалява постепенно с напредване на възрастта. Някои здравословни проблеми също могат да доведат до намаляване на количеството тестостерон в тялото. Примери за такива са затлъстяване, диабет, високо кръвно налягане. В тези случаи решението на проблема се корени в откриване и отстраняване на първопричината.

Вече знаете най-честите причини за намалено либидо при мъжа. Сега е време да научите как природата съдейства за възвръщане на сексуалното желание

С природния продукт Камагра / Kamagra® мъжете имат верен съюзник за повишаване на нагона. В състава на това натурално средство влизат 4 от най-мощните вещества с отношение към сексуалната дисфункция при мъжете и жените – Трибулус терестрис (Бабини зъби), L-аргинин, Мака и Женшен. Съставките са съчетани така че да усилват либидото, да увеличават издръжливостта и да подпомагат половата функция.

С природния продукт мъжете се радват на по-качествен сексуален живот, без да излагат здравето си на излишен риск. За постигане на оптимални резултати се препоръчва продължителен прием.

Колко полезна беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да дадете своята оцента!

Среден рейтинг 3 / 5. Брой гласове: 2

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази информация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази информация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим информацията в тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации...

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в информацията.

Сподели:
Важно съобщение

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви информираме, че на българския пазар се предлагат продукти с търговско наименование Камагра, които нямат нищо общо с Оригиналния продукт Камагра, произвеждан от фирма Борола ООД.

В Борола ООД е разработена и внедрена интегрирана система за управление в съответствие с изискванията на международните стандарти ISO 9001:2015 и система за анализ на опасностите и контрол на критичните точки (HACCP), с което се гарантира високо качество и безопасност на произвежданите продукти, включително и на Оригиналния продукт Камагра.