мъжка фертилност

Мъжка фертилност – 3 от най-големите митове и заблуди

0
(0)

Темата за мъжка фертилност (плодовитост) е обвита в много слухове и предположения. В следващите редове ще посочим 3 от най-разпространените от тях и ще отделим истината от лъжата.

Мъжката плодовитост НЕ намалява с възрастта

Напротив, мъжката фертилност спада с годините. Причината е, че генетичният материал на сперматозоидите се променя след 45-годишна възраст. Това сочи и докладът „Митове за мъжкия фертилитет“. Той е изготвен от Amnios In Vitro Project – клиника за асистирана репродукция в Мадрид, Испания. Поводът е Международният ден на мъжа, който се отбелязва всяка година на 19 ноември. „За разлика от жените, които се раждат с точно определен запас от яйцеклетки (около 400 000), мъжете нямат ограничен брой сперматозоиди. Това обаче не означава, че са недосегаеми за времето и че могат да стават бащи през целия си живот“. Думите са на д-р Мариан Чавес, която е медицински директор на Amnios In Vitro Project.

Все повече изследвания доказват, че оплодителните качества на спермата се влошават с възрастта. „Има данни, че количествените и качествените показатели на семенната течност се влошават след навършване на 45 години. Това води до намаляване на мъжката плодовитост“, добавя д-р Чавес.

Banner

Интензивният спорт помага за мъжка фертилност

Много хора погрешно смятат, че усилените физически упражнения носят полза за мъжката плодовитост. „Прекомерното натоварване на организма в резултат на физическа дейност може да причини нарушения. Наред с изтощение, травми и органни увреждания то може да доведе до понижен тестостерон, а оттам и до ниска плодовитост“. За това информира д-р Чавес и приканва мъжете да внимават със спортните натоварвания.

Колоезденето влияе негативно на плодовитостта при мъжете

Противно на вярванията карането на велосипед НЕ оказва негативно влияние върху сексуалното здраве и плодовитостта при мъжете. Доказва го и мащабно проучване, обхванало близо 2800 колоездачи от Великобритания, Канада, Австралия и Нова Зеленадия. От резултатите, публикувани в сп. The Journal of Urology, става ясно, че колоезденето не вреди на мъжката потентност и фертилност.

След като развенчахме някои митове по темата „мъжка фертилност“, е време да посочим специално разработена формула за повишаване на плодовитостта

Камагра / Kamagra® е изцяло природен продукт, препоръчван от български специалисти в областта на сексуалното и репродуктивното здраве за засилване на фертилитета. Благодарение на рационалната комбинация от стандартизирани екстракти от Трибулус терестрис (Бабини зъби), L-аргинин, Мака и Женшен той:

  • увеличава количеството на основния мъжки полов хормон тестостерон в кръвта
  • засилва сексуалното желание (либидото)
  • помага за постигане на по-силна и продължителна ерекция
  • обостря чувствителността на сетивата и носи по-голяма наслада от секса
  • усилва половата, физическата и психическа мощ
  • подобрява качеството и количеството на сперматозоидите в спермата, което е важен фактор за зачеването

Продуктът действа постепенно. Колкото по-дълго време се приема, толкова по-добър е резултатът. Има добра поносимост и практически няма странични ефекти. Наличен е в аптеките в цялата страна. Може да бъде поръчан и директно от сайта на онлайн магазин МоМо – www.momo.bg.

Колко полезна беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да дадете своята оцента!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази информация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази информация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим информацията в тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации...

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в информацията.

Сподели:
Важно съобщение

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви информираме, че на българския пазар се предлагат продукти с търговско наименование Камагра, които нямат нищо общо с Оригиналния продукт Камагра, произвеждан от фирма Борола ООД.

В Борола ООД е разработена и внедрена интегрирана система за управление в съответствие с изискванията на международните стандарти ISO 9001:2015 и система за анализ на опасностите и контрол на критичните точки (HACCP), с което се гарантира високо качество и безопасност на произвежданите продукти, включително и на Оригиналния продукт Камагра.