лечение на импотентност

Лечение на импотентност с лекарства – причини за прекъсване

5
(1)

Значителен процент от мъжете преустановяват назначеното им медикаментозно лечение на импотентност (еректилна дисфункция). За да разберат какви са мотивите на пациентите за това, учени провеждат мащабно проучване. Резултатите от него са публикувани през март 2020 г. в International Journal of Impotence Research (IJIR).

Причини за преустановяване на назначеното медикаментозно лечение на импотентност

Изследователите анализират данните от 50 проучвания сред общо 14 370 мъже. Целта е да установят мнението на пациентите за предложеното лечение и причините, които ги подтикват да го прекъснат преждевременно.

Анализът сочи, че основните причини за прекъсване на лечението са:

Banner
  • липса на задоволителен резултат

Това е мотивът на приблизително 1/3 от мъжете във всички анализирани проучвания. Учените обръщат внимание, че процентът на преустановяване на лечението заради недостатъчна продължителност на ерекцията варира в зависимост от лечението. Например 12% от мъжете са прекратили лечението с таблетки, а 15% това с инжекции.

  • странични ефекти от терапията

Развитието на различни по тежест нежелани ефекти е друга причина за преждевременно спиране на лечението на еректилна дисфункция. Нея изтъкват близо 3% от приемащите таблетки, 8% от тези на инжекции и 15% от лекуваните с уретрални супозитории. Основните нежелани ефекти са главоболие, болест на Пейрони (формиране на фиброзни плаки в пениса), болезнена продължителна ерекция (приапизъм), уретрални болки.

Възприятието на мъжете за сексуалната връзка и готовността им за нея

Липсата на интерес към секса от страна на партньора е причина за спиране приема на таблетки при около 6% от импотентните мъже.

Нежеланието за започване на нова връзка е мотивът на 6% от мъжете да прекъснат медикаментозното лечение. Конфликт с партньора, пък става причина за това при 4% от изследваните лица.

  • качеството на половия акт

Малък процент от мъжете посочват фактори, свързани с качеството на секса, като причина за прекратяване на лечението. В цифри това са 7% от приемащите таблетки, 9% от мъжете на инжекции, 9% от тези на супозитории и 7% от пациентите с импланти на пениса.

  • погрешни вярвания и срам

Сред причините за прекратяване на лечението от пациентите попадат необоснованите страхове, че лекарствата водят до зависимост или сърдечни заболявания.

В някои случаи, пък неудобството от закупуване на лекарствата от аптека, става причина за изоставяне на лечението.

За успешно лечение на импотентност много наши специалисти препоръчват на мъжете следната алтернатива на медикаментите…

Камагра / Kamagra® – качествено ново решение за еректилна дисфункция. Продуктът е с изцяло натурален произход и е напълно безопасен. Всяка капсула съдържа стандартизирани екстракти от Трибулус терестрис (Бабини зъби) 250 mg, L-аргинин 150 mg, Мака 100 mg и Женшен 100 mg. Съставките са едни от най-мощните природни вещества с отношение към сексуалната дисфункция както при мъжете, така и при жените.

Продуктът влияе благоприятно върху качеството на ерекцията, сексуалната способност и либидото. Оказва положителен ефект при преждевременна еякулация. Снема умората и физическото изтощение.

Дозировката е по 1 капсула до 3 пъти дневно, след хранене. За постигане на оптимален ефект е необходим по-продължителен прием. Няма странични ефекти и нежелани реакции. Има отлична поносимост дори при дълговременна употреба. Може да бъде закупен от аптеките или от сайта на онлайн магазин МоМо – www.momo.bg.

Колко полезна беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да дадете своята оцента!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази информация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази информация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим информацията в тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации...

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в информацията.

Сподели:
Важно съобщение

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви информираме, че на българския пазар се предлагат продукти с търговско наименование Камагра, които нямат нищо общо с Оригиналния продукт Камагра, произвеждан от фирма Борола ООД.

В Борола ООД е разработена и внедрена интегрирана система за управление в съответствие с изискванията на международните стандарти ISO 9001:2015 и система за анализ на опасностите и контрол на критичните точки (HACCP), с което се гарантира високо качество и безопасност на произвежданите продукти, включително и на Оригиналния продукт Камагра.