коронавирус еректилна дисфункция

Еректилна дисфункция и коронавирус – подозира се връзка

5
(1)

С увеличаване на случаите на коронавирус (COVID-19) нарастват и тези на еректилна дисфункция (импотентност). За това обаче си има обяснение. Проучване от месец юли 2020 г., публикувано в Journal of Endocrinological Investigation, установява, че преболедувалите тежко COVID-19 могат да имат нарушения в ерекцията. Още по-тревожното е, че проблемите са дългосрочни.

Въпреки че засега липсват категорични доказателства за пряка връзка между коронавирус и еректилна дисфункция, съвпаденията едва ли са случайни

Известно е, че SARS-CoV-2, вирусът, който причинява COVID-19, в голяма част от случаите води до сериозни увреждания на кръвоносните съдове и влошава кръвообращението. Това е причината, поради която много преболедували коронавирус пациенти получават тромби, дентални проблеми, бъбречни и белодробни усложнения месеци след заболяването.

„Циркулаторните нарушения често стоят в основата на еректилната дисфункция. Ето защо не бих се изнанадал сърдечно-съдовите усложнения от коронавируса да предизвикват импотентност.“ Това казва д-р Кристофър Кайл, уролог от Спрингфийлд, САЩ.

Banner

Споменатите по-горе проблеми, които са резултат от нарушеното кръвообращение, са тясно свързани със сърдечно-съдовото здраве. Някои здравни експерти смятат, че именно тази връзка стои зад дългосрочната еректилна дисфункция при някои ковид пациенти.

„Има теория, че коронавирусът може да доведе до ендотелна дисфункция. Това състояние, при което е нарушена дейността на ендотела (най-вътрешният слой на съдовата стена), може да е причинено от диабет, хипертония и вредни навици (особено тютюнопушене).

Всеки един от изброените фактори или комбинация от тях крие риск от поява на еректилна дисфункция

Коронавирусът сам по себе си увеличава възможността от поява на импотентност в по-късен етап от живота“, подчертава д-р Кейл.
Казано с други думи – ако коронавирусът може да причини ендотелна дисфункция, твърде вероятно е впоследствие да се развие еректилна дисфункция. Необходимо е обаче да се проведат още изследвания, за да се потвърди тази причинно-следствена връзка и да се стигне до по-сериозни заключения.

Изцяло природен продукт за лечение и профилактика на еректилна дисфункция в условия на пандемия от коронавирус

За предотвратяване и овладяване на импотентност във времена на коронавирус специалистите у нас препоръчват Камагра / Kamagra®. Това е революционен продукт с изцяло естествен състав, който се грижи за сексуалното здраве. Благодарение на формулата с екстракт от Трибулус терестрис (Бабини зъби) 250 mg, L-аргинин 150 mg, Мака 100 mg и Женшен 100 mg той:

Продуктът предоставя дългосрочно решение. За получаване на оптимални резултати се препоръчва по-продължителен прием. Не предизвиква нежелани ефекти и е подходящ за продължителна употреба. Наличен е в аптеките в страната и в онлайн магазин МоМо на адрес www.momo.bg, където винаги има атрактивни промоции.

Колко полезна беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да дадете своята оцента!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази информация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази информация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим информацията в тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации...

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в информацията.

Сподели:
Важно съобщение

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви информираме, че на българския пазар се предлагат продукти с търговско наименование Камагра, които нямат нищо общо с Оригиналния продукт Камагра, произвеждан от фирма Борола ООД.

В Борола ООД е разработена и внедрена интегрирана система за управление в съответствие с изискванията на международните стандарти ISO 9001:2015 и система за анализ на опасностите и контрол на критичните точки (HACCP), с което се гарантира високо качество и безопасност на произвежданите продукти, включително и на Оригиналния продукт Камагра.