ковид либидо

Ниско либидо – резултат от начина на живот в Ковид време

5
(2)

Човешкото либидо е тясно свързано с начина на живот, за това не е учудващо, че страда в условията на Ковид. Негативните промени в ежедневните навици под влиянието на рестрикции и стрес, превърнаха интимността в спомен от едни по-добри минали времена. В следващите редове даваме поглед върху причините за отслабване на сексуалното желание в условията на Ковид пандемия.

Повече за връзката „либидо – начин на живот”

Даниел Шер, клиничен психолог и експерт по секс терапия, дава обяснение за връзката между човешкото сексуално желание и привичките на живот. По думите му, либидото може да бъде повлияно от множество фактори. Сексуалното желание включва взаимодействие между неврологични, емоционални, хормонални и физиологични фактори, мисли и преживявания. За това не е изненадващо, че промените в навиците на живот, които засягат един от тези фактори, могат да повлияят желанието за сексуална интимност.

Той напомня и за ролята на здравословната диета и физическата активност. Освен че са жизненоважни, тези фактори поддържат либидото и сексуалната функция.

Banner

Друг ключов фактор е добрият сън. Ако се лишаваме от него, тялото започва да произвежда стресовия хормон кортизол. Той може да потисне производството на тестостерон при мъжете, което се свързва с нарушаване на сексуалната функция.

Вредните навици също имат важна, но често подценявана роля. По физиологични и психилогични механизми те се асоциират със сексуални дисфункции, включително ниско либидо.

Липса на сексуално желание като негативен резултат от промените в начина на живот във времена на Ковид

Всички посочени по-горе фактори от начина на живот имат ясно отношение към либидото. Същите обаче, търпят негативни промени под влияние на ограниченията, повишения стрес, безпокойство и финансова несигурност във времената на Ковид пандемия. Ето кои промени в ежедневния живот, под влиянието на новите условия, е възможно да доведат до намаляване на желанието за сексуална интимност:

  • повишен стрес, безпокойство и тревога в ежедневието
  • прекарване на прекалено много време с партньора у дома
  • влошаване на личните хигиенни навици
  • нездравословни промени в начина на хранене
  • водене на заседнал начин на живот
  • прекомерна употреба на алкохол и тютюневи изделия
  • тревога относно ограничения достъп до медицински услуги при евентуална нужда

Подход за справяне с ниското либидо, породено от условията на Ковид

Подходът за справяне с ниското либидо е комплексен. Като за начало се постарайте да идентифицирате причината за намаляване на сексуалното желание. Ако тя се крие в житейските навици, върнете здравословните си привички. Ако е породена от стрес и тревожност, положете усилия да контролирате тези емоционални фактори. Като следваща стъпка, специалистите препоръчват прием на Камагра / Kamagra®.

Продуктът е специално разработено средство, с действие, насочено към трайно овладяване на сексуалните дисфункции и при двата пола. Спомага за повишаване на сексуалното желание. Благоприятно повлиява фактори, като психическа и физическа умора и изтощение, за подпомагане на сексуалните функции и удоволствието от половия акт. Съдейства за справяне с еректилните нарушения и подобряване на ерекцията. Има положителен ефект при преждевременна еякулация.

Всички свои ефекти дължи на комбинация от стандартизирани природни екстракти от Мака, Женшен, Трибулус терестрис и L-аргинин. Тези естествени вещества действат в абсолютна синергия за осигуряване на мощен ефект без рискове за здравето.

Колко полезна беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да дадете своята оцента!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 2

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази информация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази информация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим информацията в тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации...

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в информацията.

Сподели:
Важно съобщение

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви информираме, че на българския пазар се предлагат продукти с търговско наименование Камагра, които нямат нищо общо с Оригиналния продукт Камагра, произвеждан от фирма Борола ООД.

В Борола ООД е разработена и внедрена интегрирана система за управление в съответствие с изискванията на международните стандарти ISO 9001:2015 и система за анализ на опасностите и контрол на критичните точки (HACCP), с което се гарантира високо качество и безопасност на произвежданите продукти, включително и на Оригиналния продукт Камагра.