интимен живот

Интимен живот при жените – пряко свързан със съня

5
(1)

Оказва се, че качеството на интимен живот при жените зависи от това на съня. Според скорошно проучване дамите, които не спят добре нощем са в двойно по-висок риск от сексуални проблеми. Резултатите са публикувани в онлайн изданието на сп. Menopause.

Повече за връзката между интимен живот при жените и съня

„Лошият сън е предпоставка за редица сексуални проблеми при жените. Например ниско либидо, понижени нива на полова възбудимост, неспособност да бъде достигнат оргазъм, липса на вагинално овлажняване, дискомфорт при полов контакт“. Коментарът е на главният автор на изследването д-р Джулиана Клинг. Тя е доцент по медицина и завеждащ отделението по Вътрешни болести при жени в клиника „Майо“ в гр. Скотсдейл, Аризона.

Заради характера на проучването изследователите не могат да кажат как и дали действително проблемите със съня причиняват сексуални проблеми.

Banner

„Некачественият сън може да доведе до спад в енегията през деня. Това на свой ред крие риск от влошаване на сексуалната функция. Обратният сценарий също е възможен – неудовлетвореността от секса да допринесе за влошеното качество на съня“, съобщава д-р Клинг.

Проучването включва над 3400 жени на средна възраст 53 години

75% от участничките имат лошо качество на съня, а 54% – сексуална дисфункция, измерена чрез валидирани изследователски инструменти. Жените са помолени да оценят нивото на неудовлетвореност от сексуалния живот или липсата на такъв.
При анализа на резултатите д-р Клинг и колегите ѝ установяват, че:

  • жените, които имат проблеми със съня, са с увеличен риск от сексуална дисфункция

Това е в сила, дори когато се вземат предвид фактори, които влияят върху качеството на съня и сексуалния живот като менопаузалния статус.

  • жените, които редовно спят по-малко от 5 часа нощем, са по-склонни да съобщават за сексуални проблеми

Това обаче не се счита за статистически значимо.

„Повишаване качеството на съня може да помогне за подобряване на сексуалния живот при жените“, смята д-р Клинг.

Важна стъпка към отличен интимен живот при жените е и приемът на…

Камагра / Kamagra® – оригинален български продукт при сексуални дисфункции както при мъжете, така и при дамите. Формулата му съчетава 4 от най-потентните и добре проучени активни съставки за естествено справяне с най-разпространените проблеми от сексуален характер.

Всяка капсула съдържа стандартизирани екстракти от Трибулус терестрис (Бабини зъби) 250 mg, L-аргинин 150 mg, Мака 100 mg, Женшен 100 mg. Съставките се допълват и взаимно усилват действието си.

Редовният и продължителен прием оказва благоприятно въздействие върху сексуалната способност и либидото. Допринася за по-голямо сексуално удоволствие, премахва умората и физическото изтощение.

Продуктът предоставя дългосрочно решение на проблемите. Няма странични ефекти. Има добра поносимост дори при дълговременна употреба. Може да бъде закупен от аптеките в страната или от сайта на онлайн магазин МоМо – www.momo.bg.

Колко полезна беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да дадете своята оцента!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази информация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази информация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим информацията в тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации...

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в информацията.

Сподели:
Важно съобщение

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви информираме, че на българския пазар се предлагат продукти с търговско наименование Камагра, които нямат нищо общо с Оригиналния продукт Камагра, произвеждан от фирма Борола ООД.

В Борола ООД е разработена и внедрена интегрирана система за управление в съответствие с изискванията на международните стандарти ISO 9001:2015 и система за анализ на опасностите и контрол на критичните точки (HACCP), с което се гарантира високо качество и безопасност на произвежданите продукти, включително и на Оригиналния продукт Камагра.