импотентност диабет

Импотентност – крие опасност от недиагностициран диабет!

5
(1)

Мъжете с импотентност (еректилна дисфункция) са изложени на 2 пъти по-висок риск от недиагностициран диабет тип 2. За сравнение служат мъже, които нямат сексуални проблеми.

Заключението е от проучване, публикувано в сп. Annals of Family Medicine.

„Опасността от недиагностициран диабет се увеличи от 1 на 50 мъже без еректилна дисфункция до 1 на 10 мъже с еректилна дисфункция. Най-уязвими са мъжете във възрастовия диапазон от 40 до 59 години“. Това казва водещият автор на изследването д-р Шон Скелдън, специалист по семейна медицина в университета на Торонто в Канада.

Banner

Тук е важно да се отбележи, че проучването не доказва причинно-следствена връзка между импотентност и диабет, а само корелация

За целите на изследването екипът на д-р Скелдън анализира данни на повече от 4500 мъже на възраст на и над 20 години. Въпросните мъже са участвали в Национално проучване за здравето и храненето в САЩ, провело се между 2001 и 2004 г.

Изследователите проучват връзката на еректилна дисфункция с хипертония, висок холестерол и недиагностициран диабет тип 2 в изследваната група.

При анализа на данните учените не откриват връзка между невъзможността за получаване и задържане на ерекция, хипертонията и високия холестерол. Те обаче отчитат по-високо разпространение на недиагностициран диабет от втори тип при мъжете с еректилна дисфункция.

Оказва се, че процентът на недиагностициран диабет тип 2 е 19% при импотентните мъже на възраст 40-59 години. При мъжете, които нямат еректилни проблеми, процентът за същото нещо е едва 3%.

Д-р Скелдън обръща внимание, че еректилната дисфункция е рисков фактор за поява на сърдечни заболявания в бъдеще.

Предвид всичко казано дотук, специалистът приканва страдащите от еректилна дисфункция да потърсят специализирана помощ

„За разлика от диабета, хипертонията и високия холестерол импотентността е нещо, което мъжете разпознават като проблем. Симптомите не бива да се пренебрегват, а да се посети лекар. Той може най-добре да прецени състоянието и да назначи допълнителни изследвания при необходимост“, завършва д-р Скелдън.

Засега толкова по въпроса за импотентност и диабет. Продължаваме с продукт, който се препоръчва от все повече специалисти по сексуално здраве у нас срещу еректилна дисфункция

Това е Камагра / Kamagra® – естествена формула за подобряване на сексуалната функция и представянето в спалнята.

Всяка капсула доставя на организма 4 от най-добрите природни вещества с отношение към сексуалните дисфункции при мъже и при жени:

  • Трибулус терестрис (Бабини зъби) – 250 mg
  • L-аргинин – 150 mg
  • Мака – 100 mg
  • Женшен – 100 mg

Комплексният ефект на съставките допринася за по-бързо справяне с еректилната дисфункция и нарушената сексуална способност.

Действието на продукта не е моментално, а се разгръща във времето, което е гаранция за трайни резултати.
За постигане на оптимален ефект е желателно приемът да е продължителен.

Няма рискове за здравето, свързани с използването на продукта. Наличност има в аптеките и в онлайн магазин МоМо на адрес www.momo.bg.

Колко полезна беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да дадете своята оцента!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази информация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази информация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим информацията в тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации...

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в информацията.

Сподели:
Важно съобщение

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви информираме, че на българския пазар се предлагат продукти с търговско наименование Камагра, които нямат нищо общо с Оригиналния продукт Камагра, произвеждан от фирма Борола ООД.

В Борола ООД е разработена и внедрена интегрирана система за управление в съответствие с изискванията на международните стандарти ISO 9001:2015 и система за анализ на опасностите и контрол на критичните точки (HACCP), с което се гарантира високо качество и безопасност на произвежданите продукти, включително и на Оригиналния продукт Камагра.