средиземноморска диета еректилна дисфункция

Средиземноморска диета при еректилна дисфункция

5
(1)

Според резултати от проучване спазването на Средиземноморска диета в комбинация с фитнес тренировки подобряват половата активност при мъже, страдащи от еректилна дисфункция. Повече информация за връзката между хранителния режим и мъжкото здраве ще откриете в следващите редове.

Проучване за връзката между Средиземноморска диета и еректилна дисфункция

При мъжете рискът да изпитат еректилна дисфункция в някакъв етап от живота е равен на 50%. Тази вероятност се увеличава с напредване на възрастта, поради намалените нива на тестостерон.

Предходни проучвания установяват положителна зависимост между повишената физическа активност и подобряване на общото състояние при мъже с хипертония, които често изпитват еректилна дисфункция. В допълнение изследвания върху хранителния режим показват, че средиземноморската диета понижава кръвното налягане и намалява риска от инфаркт и инсулт при хора с висок сърдечно-съдов риск.

Banner

При Средиземноморската диета се приемат продукти, богати на фибри и леки протеини (от пиле и риба). Такива са плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни и зехтин. Режимът ограничава консумацията на преработени храни, млечни продукти, червени меса, мазнини и захар.

Ново проучване разглежда едновременно физическата активност и спазването на Средиземноморска диета, като фактори, които влияят при високо кръвно налягане и еректилна дисфункция. Изследването е проведено сред 250 мъже на средна възраст. За участниците е известно, че имат споменатите проблеми с кръвното налягане и ерекцията. То проследява дали спазването на такава диета и фитнес тренировъчен режим се свързва с нивата на тестостерона, кръвното налягане и еректилната способност. Резултатите показват, че придържането към Средиземноморска диета води до по-висок резерв на коронарния поток, тестостерон и по-добра еректилна функция.

„В нашето проучване придържането към Средиземноморска диета се свързва с по-добри постижения при тренировки, по-здрави артерии, по-високи нива на тестостерон и по-добра еректилна функция. Въпреки че не изследваме точните механизми, наблюденията показват, че този хранителен модел помага за по-задоволителна ерекция като подобрява функцията на кръвоносните съдове и регулира спада в нивата на тестостерон“, споделя доктор Атанасиос Ангелис от университета в Атина.

Важно е да отбележим, че проучването е наблюдателно и не изследва причинно-следствени механизми. Независимо от това резултатите ще бъдат от полза за бъдещи изследвания за влиянието на хранителния режим.

Комбинирайте подходящ хранителен режим с природен продукт за подобряване на сексуалната функция при мъжете

За трайно преодоляване на еректилната дисфункция, мъжете могат да съчетаят положителните промени в начина на живот с прием на Камагра / Kamagra®. Продуктът е природно терапевтично средство, специално разработено за дългосрочно овладяване на сексуалните нарушения. При еректилни смущения, продуктът помага за подобряване постигането, задържането и качеството на ерекцията в дългосрочен план. Този ефект е постижим, благодарение на рационалната комбинация от мощни натурални съставки – висококачествени екстракти от Мака, Женшен, Трибулус терестрис, L-аргинин. Всяка от тях е с действие, насочено към проблема, а в съчетание ефектът им значително се повишава. Продължителният прием на продукта оказва цялостен положителен ефект върху сексуалните способности и спомага за подобряване на половия живот. За разлика от синтетичните продукти, при употребата на това природно средство не се наблюдават странични реакции.

Колко полезна беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да дадете своята оцента!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази информация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази информация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим информацията в тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации...

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в информацията.

Сподели:
Важно съобщение

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви информираме, че на българския пазар се предлагат продукти с търговско наименование Камагра, които нямат нищо общо с Оригиналния продукт Камагра, произвеждан от фирма Борола ООД.

В Борола ООД е разработена и внедрена интегрирана система за управление в съответствие с изискванията на международните стандарти ISO 9001:2015 и система за анализ на опасностите и контрол на критичните точки (HACCP), с което се гарантира високо качество и безопасност на произвежданите продукти, включително и на Оригиналния продукт Камагра.