диабет и полов живот

Диабет и полов живот – каква е връзката помежду им?

5
(2)

Въпреки че за мнозина връзката между диабет и полов живот е тема табу, тя несъмнено съществува и засяга както мъжете, така и жените. Всъщност захарната болест повлиява редица аспекти от живота, включително и представянето в леглото. Ако заболяването не се контролира, високите нива на кръвна захар при диабет в дългосрочен план увреждат нервната и сърдечно-съдовата система. Това неминуемо се отразява негативно върху сексуалното здраве и при двата пола. В следващите редове вижте как.

Диабет и полов живот при жени

Както вече споменахме, високите нива на глюкоза в кръвта причиняват увреждане на нервите в цялото тяло. При жените, това най-често води до следните сексуални проблеми:

  • Трудности при сексуална възбуда
  • Недостатъчна вагинална лубрикация

Резултатът обикновено е ниско либидо, болезнен полов контакт и намалена способност за достигане до оргазъм. В повечето случаи изброените смущения при жените с диабет се дължат на психологически фактори, които съпътстват хроничното заболяване, като несигурност, ниско самочувствие и страх от неуспех. Не на последно място захарната болест е предпоставка за често повтарящи се влагалищни и пикочни инфекции, като вагинална кандидоза и цистит. Влагалищният дискомфорт е още една причина за намалено желание и болезнен полов контакт.

Banner

Диабет и полов живот при мъже

Според резултатите от проучване мъжете с диабет често имат по-ниски нива на тестостерон, следователно и по-ниско либидо. Въпреки това, основният проблем със сексуалното здраве, засягащ диабетиците от силния пол, е невъзможността за постигане и поддържане на задоволителна ерекция (еректилна дисфункция). Причината е, че високите нива на глюкоза увреждат кръвоносните съдове, което може да наруши притока на кръв към пениса. От друга страна увреждането на нервните окончания затруднява поддържането на задоволителна ерекция по време на половия контакт.

Препоръки за по-добро сексуално здраве при диабет, които важат и за двата пола

Първата и най-важна препоръка на специалистите за подобряване на цялостното здравословно състояние и сексуалното здраве е стриктното контролиране на нивата на кръвната захар. От полза за подобряване на половата функция ще бъде още:

  • Придържане към балансиран хранителен режим
  • Ежедневно движение
  • Отказ от тютюнопушене
  • Поддържане на теглото в норма
  • Открита комуникация с партньора

Към изброените съвети добавете прием на природен продукт за пълноценен полов живот и при двата пола

Камагра / Kamagra® е изцяло натурално средство за по-добър полов живот при хората с диабет и не само. Положителният ефект върху сексуалната функция се постига благодарение на рационалната комбинация от Трибулус терестрис 250 mg, L-аргинин 150 mg, Мака 100 mg, Женшен 100 mg. Съставките са съчетани така, че взаимно да подсилват действието си. Те работят в синергия за преодоляване на сексуалната дисфункция при мъже и жени. Резултатът при редовен прием е възвръщане на половата, физическа и психическа мощ. Продуктът е безопасна алтернатива на синтетичните сексуални стимуланти. Напълно безопасен е като няма данни за противопоказания и странични ефекти, дори при дълговременна употреба. Предназначен е за трайно овладяване на сексуалните смущения.

Колко полезна беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да дадете своята оцента!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 2

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази информация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази информация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим информацията в тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации...

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в информацията.

Сподели:
Важно съобщение

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви информираме, че на българския пазар се предлагат продукти с търговско наименование Камагра, които нямат нищо общо с Оригиналния продукт Камагра, произвеждан от фирма Борола ООД.

В Борола ООД е разработена и внедрена интегрирана система за управление в съответствие с изискванията на международните стандарти ISO 9001:2015 и система за анализ на опасностите и контрол на критичните точки (HACCP), с което се гарантира високо качество и безопасност на произвежданите продукти, включително и на Оригиналния продукт Камагра.