диабет интимни проблеми

Диабет – предпоставка за интимни проблеми и при двата пола

5
(2)

Може би ще ви изненада фактът, че едни от най-разпространените интимни проблеми и при двата пола могат да са породени от диабет. Тъй като сексуалните дисфункции са многофакторен проблем, няма еднозначен отговор на въпроса „какво води до проблеми в леглото?“. Но усложненията от захарната болест, особено в комбинация с нездравословен начин на живот, често дават отражение именно върху сексуалното представяне. В следващите редове споделяме повече за рисковете при мъжете и жените.

Интимни проблеми при мъже с диабет

Най-често срещаните сексуални дисфункции сред представителите на силния пол, които имат диабет, са еректилната дисфункция и преждевременната еякулация.

Еректилна дисфункция

Еректилната дисфункция се изразява в невъзможност да се постигне или поддържа ерекция за задоволителен полов акт. Осъществяването на този процес е сложно и включва взаимодействие между емоции, хормони, нерви, мускули и кръвоносни съдове. Всички те работят заедно, за да може до пениса да достигне необходимата кръв и половият член да е достатъчно твърд за секс. Когато има нередност дори в един от гореизброените процеси, интимният контакт е невъзможен.

Banner

При мъжете с диабет рискът от еректилна дисфункция е 3 пъти по-висок, отколкото при здравите представители на силния пол. Нещо повече – симптомите обикновено са по-тежки и се появяват 10-15 години по-рано, отколкото в общата популация. Въпреки че причинно следствената връзка между сексуалната дисфункция и захарната болест не е напълно изяснена, учените предполагат, че неконтролираният диабет може да увреди нервите и кръвоносните съдове, необходими за постигане на ерекция. Другите рискови фактори за еректилна дисфункция включват напредване на възрастта, нисък тестостерон, затлъстяване, тютюнопушене, прием на някои медикаменти и хипертония.

Преждевременна еякулация

За преждевременна еякулация говорим, когато оргазмът при мъжа настъпва по-рано от желаното. Обикновено става въпрос за около минута след започване на половия контакт. Ако се случва рядко, това смущение не е повод за притеснение. Но при мъжете с диабет има риск преждевременната еякулация да се превърне в неизменна част от сексуалния живот. Смята се, че хипергликемията може да увреди нервите и мускулите, участващи в еякулацията в две направления. Първото е чрез промяна на реакцията на тялото към физическа стимулация (правейки го свръхчувствително или недостатъчно чувствително). Вторият риск е от повлияване на контракциите (спазми) на еякулаторните мускули. Тук ще откриете няколко стратегии за удължаване на половия акт.

Интимни проблеми при жени с диабет

Най-често от сексуални проблеми страдат жените с диабет, които преминават през менопауза. Захарната болест крие риск от понижено либидо, недостатъчно овлажняване на вагината, болка по време на секс и невъзможност за достигане до оргазъм. Проучвания по темата показват, че жените с диабет тип 1 са двойно по-предразположени към сексуална дисфункция, отколкото здравите дами. При жените с диабет тип 2 рискът е още по-голям. Диабетът, особено тип 2, е свързан с висок индекс на телесна маса (ИТМ), който води до повишена честота на депресия и тревожност при жените. Тези психологически проблеми на свой ред са сериозна предпоставка за сексуална дисфункция. Освен това лекарствата, използвани за лечение на депресия и тревожност (включително антидепресанти и анксиолитици), могат да влошат нещата.
На физиологично ниво неконтролираната хипергликемия намалява естествената лубрикация на влагалището и води до вагинална сухота, болка и повишен риск от интимна инфекция.

Универсално природно решение на интимните проблеми и при двата пола

Специалистите по сексуално здраве у нас горещо препоръчват Камагра / Kamagra®. Този продукт по естествен начин преодолява сексуалните дисфункции и възвръща удоволствието от секса при мъже и жени. Формулата на натуралния афродизиак съдържа 4 от най-мощните вещества за сексуалното представяне. Всяка капсула доставя на организма стандартизирани екстракти от Трибулус терестрис 250 mg, L-аргинин 150 mg, Мака 100 mg, Женшен 100 mg.

Приеман редовно продуктът спомага за постигане на задоволителна ерекция, повлиява благоприятно преждевременната еякулация и повишава либидото. Натуралното средство увеличава удоволствието и чувствеността на сетивата. Поддържа половата, психическата и физическата мощ. За оптимални резултати е удачно да се приема продължително по 1 капсула до 3 пъти дневно, след хранене. Няма данни за нежелани ефекти и странични реакции. Предлага се без рецепта в аптеките. Може да бъде поръчан директно от сайта на електронен магазин МоМо – www.momo.bg.

Колко полезна беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да дадете своята оцента!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 2

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази информация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази информация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим информацията в тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации...

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в информацията.

Сподели:
Важно съобщение

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви информираме, че на българския пазар се предлагат продукти с търговско наименование Камагра, които нямат нищо общо с Оригиналния продукт Камагра, произвеждан от фирма Борола ООД.

В Борола ООД е разработена и внедрена интегрирана система за управление в съответствие с изискванията на международните стандарти ISO 9001:2015 и система за анализ на опасностите и контрол на критичните точки (HACCP), с което се гарантира високо качество и безопасност на произвежданите продукти, включително и на Оригиналния продукт Камагра.