андропауза мъже

Андропауза при мъже – значима, но често пренебрегвана тема

5
(2)

Аналогично с навлизането в менопауза при жени, с напредването на възрастта настъпва андропауза при мъже. Но докато при дамите спадът в женските полови хормони се случва за сравнително кратък период от време, то мъжките полови хормони при господата се понижават постепенно.

Какво е андропауза при мъже?

Когато говорим за андропауза, става въпрос за спад в нивата на мъжкия полов хормон – тестостерон, с напредване на годините. Възрастта за навлизане в т.нар. „мъжки климакс“ е строго индивидуална, но обикновено хормоналните промени се случват в периода между 45-60 години. По време на андропауза тестостеронът при мъжете започва да спада с около 1% за всяка изминала година. Ниските нива на тестостерон, които обикновено се срещат при по-възрастните мъже, са свързани с по-ниска потентност, намалено сексуално желание и еректилна дисфункция.

Признаци на андропауза при мъжете

При повечето мъже спадът в нивата на тестостерон протича без ясно изявени симптоми и неразположения при мъжете. Въпреки това за част от господата преминаването през този период е свързан със сериозни физиологични и психологически смущения.
Ето кои признаци са индикация за андропауза:

Banner
  • Ниско либидо
  • Еректилна дисфункция
  • Понижена плодовитост
  • Силна умора
  • Наднормено тегло или затлъстяване
  • Прекомерно изпотяване
  • Загуба на височина
  • Загуба на мускулна маса
  • Депресивни състояния

Най-често срещаните оплаквания са тези, свързани с нарушения в сексуалната функция. Но андропаузата е причина за по-висок риск от развитие на сърдечно-съдови заболявания и остеопороза при мъжете. Затова е препоръчително да се потърси помощ от специалист, който да назначи терапия за овладяване на хормоналния дисбаланс.

Основни препоръки за овладяване на хормоналния дисбаланс при мъже в андропауза

Важен фактор за овладяване на смущенията, предизвикани от спада в нивата на тестостерон, е придържането към балансирана диета. Оптималният хранителен режим е богат на плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни и морски дарове. Препоръчително е да се избягват животинските мазнини, прекомерната употреба на алкохол и тютюнопушенето. Кои храни помагат за естествено повишаване на тестостерона вижте тук.

Също така е добре мъжете в андропауза да практикуват редовно физическа активност. Тренировките подобряват цялостното здравословно състояние и кръвообращението, което подпомага кръвоснабдяването на половия орган и сексуалното представяне на мъжете.

Природен продукт, който подпомага половата мощ

Камагра / Kamagra® е решението на проблемите, свързани със сексуалното представяне при мъжете. Това изцяло природно средство е перфектно допълнение към здравословния тренировъчен и хранителен режим за овладяване на сексуалните смущения. Всяка капсула съдържа стандартизирани екстракт от Трибулус терестрис (Бабини зъби) 250 mg, L-аргинин 150 mg, Мака 100 mg и Женшен 100 mg. Тази комбинация спомага за повишаване на либидото, постигане и поддържане на задоволителна ерекция, регулиране нивата на тестостерон в мъжкия организъм. Високоефективният продукт предлага дългосрочно решение на мъжките сексуални проблеми и повишава качеството на половия живот. Напълно безопасен е при дълговременна употреба.

Колко полезна беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да дадете своята оцента!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 2

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази информация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази информация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим информацията в тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации...

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в информацията.

Сподели:
Важно съобщение

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви информираме, че на българския пазар се предлагат продукти с търговско наименование Камагра, които нямат нищо общо с Оригиналния продукт Камагра, произвеждан от фирма Борола ООД.

В Борола ООД е разработена и внедрена интегрирана система за управление в съответствие с изискванията на международните стандарти ISO 9001:2015 и система за анализ на опасностите и контрол на критичните точки (HACCP), с което се гарантира високо качество и безопасност на произвежданите продукти, включително и на Оригиналния продукт Камагра.