секс след раждане

Секс след раждане – тема табу за много жени

5
(1)

Голяма част от жените споделят, че нямат желание за секс след раждане. Въпреки че това явление е напълно нормално, не бива да се неглижира. В следващите редове споделяме причините за понижено либидо след бременността и съвети как да си върнете апетита за интимни ласки.

Защо намалява желанието за секс след раждане?

Този въпрос измъчва немалка част от „пресните“ майки, а отговорът определено не е еднозначен. Истината е, че по време на бременността и след раждане женските хормони определено „бушуват“. Комбинацията от физически и психологически промени, които настъпват в организма са обяснението за ниско либидо след раждане.
По време не бременността репродуктивните хормони са в своя пик, а след износването на плода нивата им драстично спадат. Ниските стойности на естроген може да намалят сексуалния апетит при дамите и да предизвикат вагинална сухота. При това състояние естественото овлажняване на влагалището не е достатъчно и предизвиква болка по време на полов контакт. Кърменето след раждане също оказва влияние върху либидото на жената. Обяснението е, че когато дамите кърмят хормоните окситоцин и пролактин в тялото се повишават. Пролактинът потиска овулацията и в комбинация със спада в нивата на естроген и тестостерон води до липса на сексуален апетит при част от дамите.

Освен хормоналните промени, някои жени изпитват физически дискомфорт след раждането. Това обикновено се дължи на:

Banner
  • Улесняване на естественото раждане чрез разрез в областта между вагиналния отвор и ануса
  • Появата на хемороиди
  • Раждане посредством цезарово сечение

Не на последно място емоционалното състояние на жената след раждане оказва силно влияние върху желанието за секс. При немалка част от майките се наблюдава повишена тревожност, раздразнителност и следродилна депресия. Тези състояния почти винаги са съпътствани от намалено либидо, а сексуалното желание обикновено се възвръща след отминаване на психологическия дискомфорт.

Как да си възвърнете либидото след раждане?

Няма универсално решение за възвръщане на сексуалното желание след раждане, тъй като всяка жена е строго индивидуална. Обикновено апетитът за интимни контакти постепенно се възвръща. Данните сочат, че дамите, които не кърмят възстановяват либидото си около три месеца след раждане, а за кърмачките са необходими 6 месеца.

Препоръките на специалистите за събуждане на сексуалното желание след износване на плода включват:

  • Повече близост с партньора
  • Открит разговор за проблема с ниското либидо след раждане
  • Отделяне на време, в което да се погрижите за себе си

За да преодолеете липсата на сексуален апетит след раждане може да се доверите на специален продукт

Камагра / Kamagra® е природното средство за овладяване на сексуални дисфункции с доказан ефект и висок профил на безопасност.

Тайната на този натурален продукт е в комбинацията на оптимални количества от природните афродизиаци:

Съставките са съчетани така, че взаимно да се допълват и да подсилват действието си. Резултатът при редовна употреба е повишаване на възбудимостта и сексуалното желание, подобряване на оргазмичната функция, възстановяване на физическата и психическата мощ.
Продуктът е предназначен за дълговременно овладяване на сексуалните дисфункции и действа постепенно. За оптимален ефект се препоръчва продължителна употреба, като няма данни за противопоказания и странични ефекти.

Колко полезна беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да дадете своята оцента!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази информация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази информация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим информацията в тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации...

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в информацията.

Сподели:
Важно съобщение

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви информираме, че на българския пазар се предлагат продукти с търговско наименование Камагра, които нямат нищо общо с Оригиналния продукт Камагра, произвеждан от фирма Борола ООД.

В Борола ООД е разработена и внедрена интегрирана система за управление в съответствие с изискванията на международните стандарти ISO 9001:2015 и система за анализ на опасностите и контрол на критичните точки (HACCP), с което се гарантира високо качество и безопасност на произвежданите продукти, включително и на Оригиналния продукт Камагра.