причини за липса на либидо

Медицински причини за липса на либидо при мъже и жени

4.7
(19)

Определени медицински състояния стават чести причини за липса на либидо и при двата пола. Вижте кои са главните здравни причини за отслабване на сексуалното желание:

Менопауза като една от медицинските причини за липса на либидо при жените

Менопаузата е част от естествения процес на стареене на женския организъм. В този период яйчниците спират да произвеждат яйцеклетки, а жената губи своята репродуктивна способност. Годините на менопауза биват белязани от драстичен спад в нивата на половите хормони естрогени и прогестерон, и последващи от това смущения. Сред тях са изпитване на горещи вълни, обилно нощно потене, умора, безпокойство, вагинални изменения и понижаване на сексуалното желание. Според специалистите, вината не е само в хормоните. Други неразположения, като изтъняване на вагиналните стени, по-малка лубрикация и болка при полов акт, също пречат на желанието за секс.

Нисък тестостерон

Тестостеронът е хормонът, който пряко се свърза със сексуалното желание и при двата пола. Нивата му обикновено намаляват с напредване на възрастта. Но понякога могат да спаднат при медицински състояния, като хипогонадизъм, който е свързан с неправилна функция на тестисите или яйчниците. За да се устави дали причината за загуба на либидо е нисък тестостерон, е необходимо да се посети специалист и да се направят необходимите изследвания.

Banner

Диабет

Ниското либидо и отслабените сексуалните възможности са чести странични ефекти, изпитвани от хората с диабет тип 2. Иранско изследване на сексуалната функция на 110 жени с диабет установява, че 53% от участничките страдат от слабо либидо. Подобно проучване на половата функция на мъже с диабет посочва значителна връзка между заболяването и мъжките сексуални смущения. Това се дължи на факта, че диабетът уврежда кръвоносните съдове. По този начин нарушава правилния поток на кръвта към гениталиите. Заболяването влияе и на хормоналния баланс в организма. Може да наруши възбудата и да намали либидото чрез потискане освобождаването на тестостерон.

Хронични заболявания

Хронични заболявания, като сърдечно-съдови болести и артрит, могат да влошат либидото и при двата пола. Това се дължи на голямото натоварване, което те причиняват върху организма, и последващото чувство на умора и липса на интерес към сексуалните преживявания. Някои хронични заболявания могат да нарушат функциите на нервите и кръвоносните съдове, и да причинят болка, която да затрудни изпълнението на полов акт. Употребата на определени медикаменти също може да се отрази негативно върху желанието за секс. При съмнения, че лекарството, което приемате, намалява либидото ви, се консултирайте с лекуващия си лекар.

Работещо решение за противодействие на медицинските причини за липса на либидо

Ако имате установен хормонален дисбаланс или страдате от определено заболяване от основно значение за здравето е да следвате предписанията на лекуващия си лекар. Същевременно, можете да се погрижите за либидото си, като започнете прием на средство за подобряване на сексуалното желание. Верен помощник ще откриете в лицето на Камагра / Kamagra®. Продуктът е разработен на базата на висококачествени природни съставки, всяка с отношение към сексуалните смущения и при двата пола. В съдържанието му се открива балансирана комбинация на чисти екстракти от Мака, Женшен, Трибулус терестрис и L-аргинин. Действието ѝ е насочено към предоляване на причините за поява на сексуални нарушения. Увеличава либидото и премахва физическата и психическата умора. Засилва половата мощ, подобрява сексуалната способност и повишава удовлетворението от половия акт и при двата пола.

Продуктът е предназначен за дългосрочно решение на сексуалните проблеми. Действа безотказно и без рискове за здравето.

Колко полезна беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да дадете своята оцента!

Среден рейтинг 4.7 / 5. Брой гласове: 19

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази информация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази информация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим информацията в тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации...

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в информацията.

Сподели:
Важно съобщение

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви информираме, че на българския пазар се предлагат продукти с търговско наименование Камагра, които нямат нищо общо с Оригиналния продукт Камагра, произвеждан от фирма Борола ООД.

В Борола ООД е разработена и внедрена интегрирана система за управление в съответствие с изискванията на международните стандарти ISO 9001:2015 и система за анализ на опасностите и контрол на критичните точки (HACCP), с което се гарантира високо качество и безопасност на произвежданите продукти, включително и на Оригиналния продукт Камагра.