импотентен мъж

Импотентен мъж от каране на колело – възможно ли е?

5
(1)

Може ли да се стане импотентен мъж от каране на велосипед? На този въпрос се опитват да отговорят учени у нас и по света. Нека видим докъде са стигнали в търсенето и кое мнение надделява.

Импотентен мъж от колелото – аргументи „за“ и „против“

Една от теориите е, че:

  • карането на колело (особено на дълги разстояния) би могло да доведе до притискане на пудендалния нерв

Последиците от това са влошена комуникация между мозъка и гениталиите, намалена генитална чувствителност и временна еректилна дисфункция. Последното обикновено е краткотрайно състояние, което отшумява сравнително бързо.

Banner

Друга теория гласи, че:

  • постоянният натиск, оказван от велосипедната седалка върху перинеума, води до намален приток на кръв и кислород към пениса, което е предпоставка за импотентност

Д-р Франсоа Пейнадо, експерт по еректилна дисфункция и хирургия на пениса, не споделя напълно тези теории. „Преди да изпаднете в паника и да решите да продавате велосипеда, просто се опитайте да приемете, че темата е нюансирана. Освен това има начини, чрез които да сведете до минимум риска от импотентност, ако колоезденето е вашата страст“, категоричен е специалистът.

Той информира, че след изчерпателен преглед на литературата по въпроса, с колегите си попада на изследвания с противоречащи си резултати

Според някои проучвания карането на колело не оказва никакъв ефект върху еректилната функция. Според други – е налице повишен риск от импотентност при велосипедисти. Според трети – опасността от еректилна дисфункция при колоездачи е пренебрежимо малка. „Важно е да се подчертае, че разликата в данните вероятно се дължи на факта, че са взети предвид различни променливи. В някои проучвания обект на анализ са велосипедисти любители, в други – професионални спортисти. Не бива да се забравя още, че възрастта и общото здравословно състояние на изследваните лица също са от значение“, казва д-р Пейнадо. Той е на мнение, че на фона на фактори като тютюнопушене, хипертония и напреднала възраст:

  • умереното каране на колело почти не крие риск от еректилна дисфункция

„Като цяло велосипедизмът е спорт, който благоприятства здравето. Той се грижи за сърцето, поддържа тялото във форма и не влияе негативно на еректилната функция“, казва в заключение д-р Пейнадо.

И все пак, в случай че се разиграва сценарият „импотентен мъж заради интензивно и продължително каране на колело“, наши специалисти препоръчват…

Това е 100% природен продукт, който предлага дългосрочно решение на сексуалните проблеми при мъже и жени. Способността да допринася за подобряване на сексуалния живот и сексуалните функции е научно доказана. Действието му е безопасно за тялото.

Формулата на продукта съдържа следните 4 съставки с отношение към сексуалните дисфункции при мъжете и жените:

  • Трибулус терестрис (Бабини зъби) 250 mg
  • L-аргинин 150 mg
  • Мака 100 mg
  • Женшен 100 mg

Приемът е удобен – по 1 капсула до 3 пъти дневно, след хранене. Това улеснява придържането към терапията и е гаранция за постигане на оптимален ефект. Оптималният срок за получаване на ефект е различен за всеки индивид. Обикновено са необходими 4 седмици за получаване на пълен резултат.

Продуктът е наличен в аптеките в страната и в сайта на електронен магазин МоМо – www.momo.bg.

Колко полезна беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да дадете своята оцента!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази информация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази информация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим информацията в тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации...

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в информацията.

Сподели:
Важно съобщение

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви информираме, че на българския пазар се предлагат продукти с търговско наименование Камагра, които нямат нищо общо с Оригиналния продукт Камагра, произвеждан от фирма Борола ООД.

В Борола ООД е разработена и внедрена интегрирана система за управление в съответствие с изискванията на международните стандарти ISO 9001:2015 и система за анализ на опасностите и контрол на критичните точки (HACCP), с което се гарантира високо качество и безопасност на произвежданите продукти, включително и на Оригиналния продукт Камагра.