еректилна дисфункция на психическа основа

Еректилна дисфункция на психическа основа – 3 причини

5
(2)

Броят на мъжете с еректилна дисфункция на психическа основа е по-голям, отколкото предполагате. Възрастта, хормоните и други външни фактори със сигурност оказват съществено влияние върху сексуалната функция. Но понякога причината за незадоволително представяне в леглото няма нищо общо с физическото здравословно състояние. Всъщност според статистиката близо 20% от случаите на еректилна дисфункция са с психологически или ситуационен характер. А в последните години сексуалният проблем се среща все по-често и сред младите мъже под 40 години. В следващите редове споделяме повече за корените на т.нар. психогенна еректилна дисфункция.

Безпокойство

Тревожността може да повлияе негативно механизма, по който мозъкът ви изпраща сигнали за полова възбуда към пениса. Това затруднява постигането и поддържането на задоволителна ерекция. Безпокойството може да бъде провокирано от неувереност в собственото сексуално представяне и притеснения относно задоволяването на партньора. Съветът на експертите е да не позволявате на тези страхове да „влязат“ в леглото ви и да унищожат сексуалното преживяване. Добър вариант е да коментирате открито с партньора всичките си тревоги и притеснения относно секса, за да може да му се насладите.

Депресивни състояния

Депресията е по-тежко състояние, при което чувството на тъга, неудовлетвореност и меланхолия често са придружени от понижен интерес към секса и незадоволително представяне в леглото. В допълнение антидепресантите също допринасят за еректилна дисфункция.

Banner

Стрес – причина за еректилна дисфункция на психическа основа

Когато сме под напрежение, в организма се засилва производството на хормоните на стреса кортизол и адреналин, които могат да понижат нивата на тестостерон. Мъжкият полов хормон е водещ фактор, отговорен за сексуалната възбуда. При ниски стойности на тестостерон мъжете се оплакват от спад в либидото и еректилна дисфункция. Когато сме под силен стрес, кръвоносните съдове се свиват и притокът на кръв към половия член, необходим за постигане на ерекция, е възпрепятстван. Отделно от това напрежението се отразява неблагоприятно върху нервите, свързани с поддържането на половата възбуда. Ето защо в забързаното ежедневие е препоръчително да намирате време за отдих и практикуване на техники за овладяване на стреса.

Природно средство на помощ на мъжете с еректилна дисфункция на психическа основа

За подобряване на сексуалния живот мъжете могат спокойно да се доверят на Камагра / Kamagra®. Този изцяло натурален продукт съчетава пречистени и стандартизирани природни екстракти от Мака, Женшен, Трибулус терестрис (Бабини зъби) и L-аргинин. Тази рационална комбинация от допълващи се мощни съставки действа доказано за овладяване на сексуалните дисфункции и подсилване на половите способности. При редовен прием се подобрява еректилната функция, постига се контрол над преждевременната еякулация и се възвръща сексуалния апетит. Мъжете споделят, че натуралното средство премахва физическото и психическото напрежение и поддържа половата мощ. Продуктът е предназначен за трайно овладяване на сексуалните проблеми и няма моментално действие. Резултатът се проявява при по-продължителен прием (обикновено до 4 седмици). Благодарение на висококачествения естествен състав е напълно безопасен за здравето.

Колко полезна беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да дадете своята оцента!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 2

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази информация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази информация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим информацията в тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации...

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в информацията.

Сподели:
Важно съобщение

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви информираме, че на българския пазар се предлагат продукти с търговско наименование Камагра, които нямат нищо общо с Оригиналния продукт Камагра, произвеждан от фирма Борола ООД.

В Борола ООД е разработена и внедрена интегрирана система за управление в съответствие с изискванията на международните стандарти ISO 9001:2015 и система за анализ на опасностите и контрол на критичните точки (HACCP), с което се гарантира високо качество и безопасност на произвежданите продукти, включително и на Оригиналния продукт Камагра.